Foto: Zajecar.infoSaša Mirković

Vest o izručenju nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Zaječara preneli su juče brojni domaći mediji. Branilac Saše Mirkovića, advokat Nataša Tošić nema zvaničnu potvrdu o tome gde se trenutno nalazi.

Saša Mirković, nekadašnji predsednik Skupštine grada Zaječara, izručen je juče rano ujutru Srbiji, na osnovu poternice, a nakon hapšenja koje se prethodnog dana odigralo u Budvi.

Branilac Saše Mirkovića, advokat Nataša Tošić, u izjavi portalu „Glas Zaječara“ negirala je da hapšenje Saše Mirkovića ima bilo kakvu vezu sa navodnom poternicom:

„Saša Mirković nije uhapšen po poternici Srbije, niti su tačni navodi da je lišen slobode u Crnoj Gori. Objavljivanje današnje vesti oko njegovog hapšenja je deo političkog progona mog branjenika.“

Kasno sinoć uspeli smo da stupimo u kotakt sa braniocem Saše Mirkovića, nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Zaječara, advokatom Natašom Tošić, koja nas je izvestila da nema zvaničnih potvrda o tome gde se Mirković nalazi, niti po kom osnovu je lišen slobode.

„Do ovog trenutka nemam zvaničnu potvrdu ni gde se nalazi gospodin Saša Mirković niti po kom je osnovu lišen slobode.“ – izjavila je advokat Nataša Tošić

Obratili smo se Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore i Upravi policije Crne Gore sa zahtevom za dostavu informacije o hapšenju i izručenju nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Zaječara, ali do momenta zaključenja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.