Reklame

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole koja se sprovodi u cilјu očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, kontrolisali su više od 85.000 vozila i otkrili 19.451 prekršaj.

Za samo devet dana iz saobraćaja je isklјučeno 1.535 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama, jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 320 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila.

Pripadnici saobraćajne policije su presretačima zaustavili i isklјučili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravlјali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije akciju pojačane kontrole saobraćaja sprovodiće do 15. januara ove godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Reklame