Foto: youtube tv kopernikus
Reklame

Da maske svi moraju da nose, bez obzira na to ko su, obavezno u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako ne mogu da budu na distanci – poručuje epidemiolog Branislav Tiodorović.

Napominje da fotografije na kojima gradonačelnica Niša ne nosi masku nije video, a da jeste rekao bi i njoj, kao i svima koji ne nose maske kada je neophodno, da je pogrešila, piše portal Južne vesti.

Portal je prethodnog dana pisao o tome da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prethodnih dana nije nosila masku ni u zatvorenom prostoru, što se vidi i na fotografijama objavljenim na njenim zvaničnim nalozima.

Dan ranije novinarka je pitala epidemiologa Tiodorovića o obilasku Starog groblja, kada Sotirovski i njeni saradnici, iako nisu bili na distanci, nisu imali maske.

Kada je tekst objavljen i kada je epidemiolog Tiodorović video pomenute fotografije okupljanja većeg broja ljudi bez maske, pojasnio je da to jeste kršenje mera protiv korone.

„Da sam video fotografiju, ja bih joj odmah rekao da je pogrešila. Nije potrebna maska na otvorenom, ali ako ste na manjoj razdaljini od 1,5 do 2 m obavezno stavite masku i tada je obavezno, a u zatvorenom prostoru nema dileme i maska je uvek potrebna. Masku moraju da nose svi, bez razlike“, ističe Tiodorović.

Veći deo stanovništva koji je nosio masku, poštovao je fizičku distancu i koristio dezinfekciju, kazao je Tiodorović.

Dodaje i da je Srbija bila u mnogo boljoj situaciji nego ostali oko nas prethodnih meseci, ali napominje da od svih građana zavisi da li će tako i ostati.

Izvor: Južne vesti, Danas