Reklame

Stem Alliance, evropska organizacija koja spaja ministarstva obrazovanja i zainteresovane strane u obrazovanju, na nedavnom konkursu sa ciljem promocije nauke, matematike i informatike, nagradila je aktivnost ,,Stem hiking tour in Zaječar” tima za karijerno vođenje Gimnazije u Zaječaru kao jednu od najboljih u Evropi.

Učešće u konkursu uzelo je 120 projekata iz čitave Evrope, koji su se takmičili za prestižne nagrade u tri kategoriji: Organizacija događaja, Obrazovni video materijali i Obrazovne aktivnosti.

„Stem hiking tour in Zaječar“ nagrađen je u kategoriji organizacija događaja.

Među dostavljenim radovima odabrano je 14 radova koji su po ocenjeni kao izvanredni, а sam žiri bio je veoma impresioniran kretivnošću i kvalitetom dostvljenih radova.

Među nagrađenim radovima našli su se još dva rada iz Srbije: Natalije Budinski iz Ruskog Krstura i Dalibora Todorovića iz Niša.

 

,,Stem hiking tour in Zaječar” zamišljena je kao celodnevna aktivnost u kojoj učenici treće i četvrte godine obilaze buduće potencijalne poslodavce i u razgovoru sa profesionalcima iz oblasti nauke, tehnologije, matematike i informatike, pričaju o izazovima, potrebama i mogućnostima njihovih zanimanja.
Akcenat je stavljen i na mikro i na makro firme pa su tako učenici Gimnazije imali priliku da u jednom danu posete i Zaječarsku pivaru i mikro pivaru Beer cuz, ali i Raal speakers, radionicu zvučnika i Lady Emily, radionicu sapuna. Na svakoj od lokacija domaćini su objašnjavali svoje zanimanje, značaj pojedinih predmeta iz škole, kao i gde oni vide budućnost u svojoj profesiji.
Svečana ceremonija dodele nagrada upriličena je danas u Briselu, a nagradu je, u ime Tima za karijerno vođenje zaječarske Gimnazije, primio profesor Mladen Šljivović.

 

 

 

Reklame