„Timočki Divljaci“ planinarski sportski klub Istok organizuje šesti Memorijalniu akciju „Sveta Đorđević-Ceka“. U okviru akcije biće organizovane brojne aktivnosti kao što su Uspon na Vršku čuku, izložba fotografija Društva, izložba lekovitog bilja, kulturno-zabavni program i brojne druge aktivnosti.

Šesta memorijalna akcija „Sveta Đorđević-Ceka“ biće održana u subotu 19. oktobra.

Timočki divljaci pozivaju svoje prijatelje da se odazovu ovoj akciji u subotu 19. oktobra.

„Poštovani prijatelji, Planinari,izviđači,xumanisti, biciklisti-ljubitelji prirode, pozivamo Vas na našu akciju: ,,USPON NA VRŠKU ČUKU -,,SUBOTA . 19.10.2019.-AVRAMICA“.

Okupljanje i prijava učesnika je u naselju Avramica i to u vremenu od 7.30 do 8.45 sati. Otvaranje akcije i polazak na stazu je tačno u 9 sati. Od 12 do 14 sati je olaniran izlazak na Vršku čuku, kao i vreme za odmor i slikanje.

Između 14 i 15.30 sati planiran je povratak u Avramicu. U 15.30 je svečani ručak na kome će biti podeljene zahvalnice.

Staza Avramica – Mala Čuka-Vrška Čuka –Prlita – Avramica je ukupne dužine 14,6 km, i nije mnogo zahtevna. Po silasku u selo Prlita planirano je razgledanje Srpskog toka gasovoda, kao i naselja nekadašnjeg rudnika Velika Čuka.

„Hranu i vodu poneti u rancu. Odeća i obuća adekvatna za uslove na stazi.
Za sve učesnike akcije obezbeđen je besplatan ručak, zahvalnice za društva, kao i za najstarijeg i najmlađeg učesnika akcije. Svi učesnici akcije polaze na svoju odgovornost i lično su odgovorni za svoje psihofizičko i zdravstveno stanje. Staze su obeležene, markirane planinarskim oznakama, i pvc trakama,staze idu seoskim kolskim putevima,šumskim stazama,grebenom. Veći deo staze prolazi na samoj državnoj granici sa NR Bugarskom. Ove godine imamo samo jednu stazu,prilagođenu uzrastima od 7-88 godina“. – poručuju Timočki divljaci.

„U slučaju da bude kiše – izmenićemo trasu pešačenja, isto tako ne zahtevnu-pešačićemo asfaltom dok se ručak ne skuva“ kažu oni.

Za učesnike akcije iz Zaječara obezbeđen je besplatan prevoz. Autobus polazi u 08 sati ispred AMANA ,a povratak iz Avramice je u 18:00. Vodiči na stazi ,vidno su obeleženi Fluorescentnim prslucima, i Amaterskim radio stanicama-.ARS.

Naselje Avramica nalazi se 10 km od Zaječara na putu Zaječar-Niš, i sedište je rudnika antacita,,Vrška Čuka,,.

Prijava učesnika do 17.10.2019.godine. Olujić Boban 063 459 355, Vesna Milošević 064 3099395.