Visok procenat inficiranih korona virusom u Srbiji u prethodna tri dana pokazuje da su izborne radnje i izbori 21. juna veliki rizik za zdravlje gradjana, ocenili su danas iz Saveza za Srbiju (SzS).

Naveli su da su „krajnje neodgovorne i jasno politički motivisane“ odluke Kriznog štaba da omoguće masovna okupljanja u danu kada se broj zaraženih popeo na 96 i kada se povećava broj ljudi na respiratorima.

„To ne ugrožava samo zdravlje nacije već na duži rok može dovesti do izolacije zemlje i materijalnih posledica, ali i do restriktivnih mera u ograničenju kretanja gradjana. Svi potezi vlasti vezani su za 21. jun kada su planirani lažni izbori, koje srpska opozicija bojkotuje“, stoji u saopštenju.

Iz SzS su ocenili da su prethodnih dana „vidljive manipulacije“ sa brojem zaraženih, što kako se navodi, pokazuje i nagli pad ukupnog broja zaraženih za 4.000 za samo jedan dan.

„Režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem, će morati da odgovara za političku zloupotrebu vanrednog stanja, nelegalno i štetno korišćenje budžeta Srbije, manipulacije sa brojem zaraženih i ugrožavanje zdravlja nacije“, naveli su iz Saveza za Srbiju.

Izvor: Beta