Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva Narodne stranke podneli su ostavke, saopšteno je iz stranke.

Oni dodaju da imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini „odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima“.

Predsedništvo Narodne stranke je zatražilo od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine Narodne stranke na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

„O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu. Podržavamo zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom!, ističe se.

Prema njihovim navodima, nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima smo se borili, nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje.

„Poštujući to, pozivamo članove stranke da do daljnjeg u javnosti nastupaju samo u ličnom kapacitetu. Predsedništvo Narodne stranke se zahvaljuje svim građanima Srbije koji su nam na ovim izborima poklonili poverenje, kao i svim aktivistima i simpatizerima stranke na nesebičnom zalaganju u prethodnim mesecima u borbi za vrednosti i politiku u koju iskreno verujemo“, navode u Narodnoj stranci.

Podsetimo, sinoć je predsednik te stranke Vuk Jeremić saopštio da je podneo ostavku.

Izvor: N1

Reklame