Foto: Glas Zaječara
Reklame

Kreativna radionica koja se sprovodi u okviru društveno odgovornog projekta „Deca pomažu deci“, koji Modni Atelje „Suzana Perić“, u saradnji sa Udruženjem građana Centar za aktivizam u Beogradu, sprovodi širom gradova Srbije, danas je organizovana u Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“. Deca su organizovala priredbu, pevala, igrala, recitovala, delila poklone za svoje goste i domaćine, a potom crtala i ukrašavala ramove, za neku buduću izložbu.

Foto: Glas Zaječara

Dizajnerka Suzana Perić kaže da je projekat „Deca pomažu deci“ započela pre više od dve godine. Koliko je projekat značajan i koliko je opravdao svoj cilj, pokazuje i slika koja je iz Zaječara danas poslata gde se pokazuje ljubav, igra, radost, druženje.

Suzana Perić Foto: Glas Zaječara

„Moje atelje „Suzana Perić“ je pokrenulo sve to pre 2,5 godine i mi od tada obilazimo škole, bolnice, ustanove, sa ciljem da se družimo sa decom da provodimo vreme, da širimo pozitivnu energiju. Nekada su to radionice kada pravimo ramove za slike, nekada su sportske aktivnosti. Obišli smo puno gradova. Bili u Boru, Vršcu, Vrnjačkoj banji“.– istakla je Suzana Perić.

„Naš cilj je da putem medija i društvenih mreža širimo svest o različitosti koje ne treba da zaobiđemo, da prenesemo novim generacijama svest o tome da se svi druže, da ne vidimo te različitosti, jer svi imamo ogromno srce, samo treba da se probije“.

Ane Petković, direktorke Ustanove „Oblutak“ kaže da danas grad Zaječar ima čast da bude jedan od gradova gde će se održati radionica dizajnerke Suzane Perić.

Ana Petković Foto: Glas Zaječara

„Uoči Dečije nedelje koja se tradicionalno obeležava prve nedelje oktobra meseca, kao bi se skrenula pažnja javnosti na prava i potrebe dece, imamo zadovoljstvo da Grad Zaječar bude jedan od gradova u Srbiji u kojoj će se održati radionica, koja ima društveno-odgovorni karakter a koju vodi Suzana Perić“istakla je Ana Petković.

„Cilj ovakvih aktivnosti je podizanje društvene svesti, podizanje nivoa funkcionalnosti kvaliteta života osoba sa invaliditetom ali i senzibilizacija javnosti za potrebe ove populacije. Kroz kreativan rad, deca razvijaju svoje motoričke sposobnosti, organizacione, i kreativne.zaključila je Ana Petković.

Marija Marković, ćlanica Gradskog veća kazala je da sve marginalizovane grupe treba da se uključe u društvo.

Marija Marković Foto: Glas Zaječara

„Ova kretaivna radionica je primer dobre prakse kako marginalizovane grupe treba da se uključe u društvo i kako svi mi kao zajednica smo odgovorni da ih uključujemo u svakodnevne aktivnosti kako bi oni bili vidljivi, jer su oni važan deo naše zajednice“ – kazala je Marija Marković, članica Gradskog veća.

Ovu radionicu koja se sprovodi u okviru društveno odgovornog projekta „Deca pomažu deci“, koji Modni Atelje „Suzana Perić“, u saradnji sa Udruženjem građana Centar za aktivizam u Beogradu, sprovodi širom gradova Srbije.