Foto: Facebook / Printscreen

Aktivisti inicijative za promenu izbornog sistema Biram koga biram, u ponedeljak 24. septembra od 11:00h na Trgu oslobođenja u Zaječaru razgovaraće sa građanima o tome zašto je važno da imamo “narodne, ne partijske poslanike”.

Poslanci i odbornici, predstavnici akademske javnosti, organizacija građanskog društva i medija učestvuju u otvorenim debatama širom Srbije u okviru akcije Bus izborne reforme.

Tokom akcije u Zaječaru, na Trgu oslobođenja debata će biti održana od 12h.

Učesnici debate biće:

– Goran Radosavljević, Timočki Omladinski Centar
– Boban Stojanović, politikolog
– predstavnik medija

Građani će moći da čuju odgovore gostiju na pitanja: Zašto je važno da poslanici budu odgovorni građanima, a ne samo partijskim liderima? Postoji li potreba za većim stepenom personalizacije, ne nužno kroz većinski izborni sistem? Kako do toga da svi građani Srbije budu ravnomerno geografski zastupljeni u Narodnoj skupštini? Kako se može uticati na to da žene budu srazmerno, a manjine adekvatno zastupljene?

„Vanredni polazak našeg „Busa izborne reforme“ sa perona građanskog aktivizma zakazan je i u Zaječaru čeka baš Vas. Vaše mesto je zagarantovano. Krećemo! Zajedno!“ – poručuju organizatori ovog skupa.