Foto: printscreen youtube n1 novi dan

Gradonačelnik Šapca i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da je Upravni sud u Novom Sadu po žalbi Srpske napredne stranke (SNS) poništio rešenje šabačke Gradske izborne komisije kojim je proglašena lista „Nebojša Zelenović Šabac je naš“.

U saopštenju se navodi da je razlog za to što 406 potpisa koje su notari overili, ne sadrže podatke o datumu i mestu izdavanja lične isprave, te je Zelenović ocenio da je to greška notara i najavio žalbu Ustavnom sudu.

„Takvih izjava u kojima nema broja lične karte, datuma izdavanje isprave i mesta izdavanja isprave je 406. Notari su napravili grešku. Utvrdjivaće se u sledećim danima i u odgovarajućim postupcima da li su to uradili namerno ili slučajno, i kakva je priroda njihovog pogrešnog postupanja u jednoj ovako odgovornoj i važnoj stvari. Tražićemo i da se Notarska komora izjasni o tome“, kazao je Zelenović.

Rekao je da je u isto vreme Sud doneo odluku da je u redu to što je Gradskom odboru SNS nedostajala saglasnost da njihova lista može da nosi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„To je u redu, a ovo nije u redu. O svemu ovome će biti pokrenuti odgovarajući postupci pred Ustavnim sudom u skladu sa zakonom i pred svim nadležnim domaćim i međunarodnim organizacijama, do Strazbura“, najavio je Zelenović.

Zelenović je dodao da mu nije važno koji će broj imati na listi i da je već počelo prikupljanje novih potpisa, te da je siguran da će „većina građana Šapca braniti slobodu“.

„Mi nastavljamo našu borbu. Najvažnije od svega je da za borbu za normalnost, za odbranu slobode u ovom našem gradu postoji velika većina. Nikome neće proći zloupotreba države, sudova, notara. To sve radi kriminalna organizacija zloupotrebom moći. Kada postoji velika želja kod građana da se brani takva sloboda, da se brani normalnost, svaka zloupotreba može da se spreči“, istakao je on.

Ovlašćeni predlagač njegove liste Milan Vasić kazao je da će vrlo brzo ponovo sakupiti potpise.

Izvor: Beta

Reklame