Miloš Stojadinović, predsednik GrO Demokratske stranke oglasio se preko društvene mreže fejsbuk da vlast laže građane Srbije od početka proglašenja pandemije.

On je istakao da je ovo sada totalno pomračenje svesti, i da se dugo suzdržavao ali je sada neophodno da ovo kaže.

„Lagali ste nas od samog početka, sprdali ste ste se sa virusom, odlagali početak mera da bi prikupili potpise za izbore, lagali da je virus slabiji od gripa, da će proći sa poboljšanjem vremena, a nije bilo teško priznati da ne znate šta nas čeka, ne da nije bilo teško več je bilo ljudski“. istakao je Stojadinović.

Stojadinović je kazao i to da je vlast Lagala  da imamo opremu i testove, a sada se ispostavlja da ih nismo imali.

„Sada nas lažete da epidemija jenjava, da zato popuštate sa merama, a istina je da ste se uplašili rekordno malog priliva u budžet i sloma ekonomije. Ni to nije bilo teško reći i bilo bi ljudski da jeste!“.kaže predsednik Demokrata.

On je upitao kako sada da ljudi veruju da je sada bezbedno za penzionere, da je bezbedno za frizerske salone,pijace, teretane, a svaki dan imamo policijske časove i vlast planira da opet zatvorite građane na četiri dana oko 1. maja.

„JA VAM NE VERUJEM! Koliko god da kažete da je ovo stav struke, NE VERUJEM, jer nije strašno kada struka pogreši, ali je strašno kada je ona instrument izvršne vlasti“- zaključio je on.

Podsećamo, Odbornici Demokratske stranke uputili su 13. marta dopis Gradonačelniku sa pozivom na hitno preduzimanje mera u skladu sa njegovim ovlašćenjima, a u vezi sa Korana virusom, ali je on tada kazao da Sednice saveta (pa i Saveta za zdravstvo) zakazuje i njima rukovodi predsednik tog radnog tela ili njegov zamenik.

„Znači, gospođe i gospodo, ja nemam zakonski osnov za zakazivanje sednice Saveta za zdravstvo! Tačka! Što se pak zakazivanja Štaba za vanredne situacije tiče (a to mogu pošto sam po funkciji komandant istog) bilo bi suludo isti zakazivati u trenutku kada ni u gradu a ni u regionu (Timočke Krajine) nema nijednog slučaja zaraze virusom covid-19 (jedina posledica bi bilo dizanje panike među građanima i optužba, mene lično, da situaciju koristim za samoreklamerstvo). Ne pada mi napamet da, mimo stavova struke, separatno proglašavam vanredno stanje na teritoriji grada i donosim odluke, suprotno stavu Ministarstva prosvete, o zatvaranju škola i obdaništa (sem ako niste lično, kao prosvetni radnici, predvideli još neki, vanredni, godišnji odmor pa Vam je ovakva odluka potrebna(?) ) !
Bez politikantskih saveta iz DS-a ,i bez dizanja prevelike galame, Grad je preduzeo brojne mere i inicijative“kazao je tada Ničić

Dva dana nakon njegove izjave, tačnije 15. marta uvedeno je vanredno stanje.

Reklame