Nebojša Stefanović i Sanja Dimitrijević, foto: Glas Zaječara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zbog incidenta pred Skupštinom Srbije 15 osoba izvedeno pred prekršajni sud, a zatim su puštene na slobodu, ali će biti u narednom periodu procesuirane.

„Ovo je prevršilo svaku meru, ne možete dozvoliti da neko trpi nasilje, da mu ne daju da obavlja svoj posao, zato što se nekome tako svidi“, rekao je Stefanović za TV Prva, i ocenio da su se pripadnici Dveri koji su juče pred skupštinom organizovali protest, tako „ponašali i ranije“.

Na pitanje zašto lider Dveri Boško Obradović zbog jučerašnjeg incidenta nije uhapšen, Stefanović je rekao da je svaki poslanik zaštićen imunitetom i to nije moguće ukoliko nije zatečen u krivičnom delu za koje je zaprećena kazna veća od pet godina zatvora, za šta se u ovom konkretnom slučaju nisu stekli uslovi“.

„To ne sprečava tužilaštvo da procenjuje da li se u delima koje je on počinio stiču obeležja nekog krivičnog dela, kao što ne sprečava policiju i prekršajni sud da mu pišu prekršajnu prijavu u redovnom postupku za koje može da odgovara. To jeste put i ja pozivam nadležne državne ograne da uvek rade svoj posao“, rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da „niko ne treba da misli da može da uradi bilo šta samo zato što je političar opozicije pa mu je dozvoljeno, jer ako mu nešto pišete on će reći da je to ugrožavanje opozicije“.

On je rekao da se svaki gradjanin gledajući snimak incidenta može uveriti da poslanik Marjan Risčević „u ruci drži ključ i privezak i ništa drugo“.

Izvor: Beta

Reklame