Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je tokom najdužeg policijskog časa oko hiljadu građana kršilo tu meru, pri čemu su prednjačili Beograd, Pančevo i Novi Sad, dok su najbolji bili Prijepolje, Zaječar i Prokuplje, gde je zabeleženo najmanje prekršaja.

„Najveći broj gradjana strogo poštuje mere, najdisciplinovaniji su stariji građani“, rekao je Strefanović za Radio televiziju Srbije i podsetio da od danas policijski čas važi od 18. časova uveče.

On je rekao da će stariji građani sigurno poštovati mogućnost da izadju iz kuće utorkom, petkom i nedeljom, u trajanju od pola sata, i naveo da im za to ne trebaju neke posebne dozvole.

Govoreći o narednom vikendu, on je rekao da je rano o tome govoriti, ali ukoliko gradjani budu disciplinovani moguće je pomeranje početka policijskog časa a „relativno brzo i njegovo ukidanje“.

On je rekao da 191 pripadnik policije ima registrovan korona virus, a šest je podleglo bolesti.

„Kod ovih 191 stanje je kao i kod drugih gradjana, ima ih i sa težim kao i sa blagim simptomima. Kod svih je izražen borbeni duh, žele da se što pre vrate na posao“, rekao je Strefanović.

Izvor: Danas