Nebojša Stefanović i Sanja Dimitrijević, foto: Glas Zaječara

Ministar policije Nebojša Stefanović pozvao je direktora policije Vladimira Rebića da na sve ulice u Beogradu i širom Srbije izvede policiju, žandarmeriju, posebne i specijalne jedinice, ali i pripadnike redovne i saobraćajne policije, kako bi kontrolisali građane na ulicama, piše Insajder.

Stefanović je rekao da oni koji imaju mogućnost da se kreću van policijskog časa već sada mogu da vide da ima policijskih punktova u gradu, navodeći da će tako biti i narednih dana.

“Mi hoćemo da pokažemo ljudima koji su disciplinovani da nisu glupi, već pametni, jer ne ugožaravju, ni svoj, ni tuđi život i pomažu lekarima da ne rade po 22 sata”, rekao je Stefanović za TV Prva.

On je dodao da je bilo 12 do 13 odsto ljudi koji su se našli na ulicama za vreme policijskog časa bez dozvole i dodao da je to palo na između četiri i osam odsto. Međutim, kako kaže, to je i dalje visok procenat.

“Mi smo tolerisali kada se neko nađe na ulici 15-20 minuta od početka policijskog časa, policija je bila korektna, pokušavali smo bez represivnih mera, ali izgleda jedan deo građana ne razume našu poruku i sada ćemo oštro kažnjavati”, poručio je Stefanović.

Od 13 časova u subotu do ponedeljka u pet ujutru uvodi se potpuna zabrana kretanja, najavio je sinoć predsednik Srbije Aleksadar Vučić. Dodao je i da će Vlada usvojiti odluku da se zabranjuje okupljanje više od dve osobe na jednom mestu, kao i da se subotom dozvoljava šetnja kućnog ljubimca u vremenu od 23h do 01 čas posle ponoći.

U poslednja 24 časa u Srbiji je bilo novih osam smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa, odnosno ukupno 39 od izbijanja zaraze u Srbiji, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Do danas u 15 časova u Srbiji je registrovano ukupno 1.476 potvrđenih slučajeva COVID 19. U poslednja 24 časa testirani su uzorci 748 osoba, od kojih je 305 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81.

Izvor: TV Prva, Insajder

Reklame