Reklame

Ove godine i Zaječar se priključio mnogim svetskim gradovima za učešće u Climathon 2018. Iz Srbije su pored Zaječara, Beograd, Šabac i Kragujevac, učesnici ovog globalnog pokreta posvećenog rešavanju uticaja klimatskih promena na lokalnim nivoima.

Gradovi identifikuju svoje klimatske izazove i pozivaju svoje građane da dođu do inovativnih rešenja.

Potencijalni problem zdrave-pijaće vode, odlaganje otpada, održiva poljoprivreda, zdravlje i ekološka osvešćenost ljudi su lokalni klimatski izazovi koji odražavaju ono što najviše pogađa naš urbani život u Zaječaru.

U amfiteatru Fakulteta za menadžment u Zaječaru danas su se okupili Predstavnici Lokalne samouprave grada Zaječara, Fakulteta za menadžment, Privredne komore Srbije, RARIS-a, Zavoda za javno zdravlje”Timok”u Zaječaru kao i predstavnici privrede i drugi stručnjaci učesnici su globalnog projekta CLIMATHON 2018.

Luka Vojvodić, master inžinjer arhitekture, od nedavno i član gradskog veća Grada Zaječara, jedan je od učesnika „Climathona 2018“, sa svojim timom bavio se izazovom vezanim pod nazivom „Arhitetktura ka svetlijojo budućnosti uređenog i prirodnog okruženja.

„Tema koju smo mi obuhvatili tim našim projektom je jedna izuzetno široka tema koja se sastoih iz više različitih disciplina koje arhitektura kao jedna multidisciplinarna delatnost obuhvata. Zapravo, postoji ceo jedan niz problema na koje može naša grupa da ukaže i da iznese poneka elegantna i jednostavna, ali i neka složenija rešenja.“ – rekao je u svom obraćanju novinarima Luka Vojvodić, član jednog od timova koji danas učestvuju u „Climathon“-u.

Učesnici „Climathon“-a u okviru svojih timova nudiće rešenja svojevrsnih izazova koji su prepoznati na teritoriji našeg grada, u trajanju od 24 sata.