Foto: Pixabay
Reklame

Trudili ste se, obukli lepo, zavodili, bili ste smešni i šarmantni… Pošlo vam je za rukom i posrećilo vam se. Međutim, tu nije kraj propitivanju ženskih želja i dokučivanja šta će ih zaista zadovoljiti kada su zadovoljene!

Prema istraživanju, većina muškaraca želi odspavati nakon seksa, dok je mali obrok zauzeo visoko konkurentsko mesto broj dva. U savršenom svetu muškaraca svaka će žena ustati nakon seksa, spremiti nešto za pojesti i pustiti ga na miru da malo odspava.

Iako im se ova želja ponekad i ostvari, to je više retkost nego pravilo, a uglavnom se događa osobama koje su u svežoj vezi i još uvek osećaju zanos zaljubljenosti.

Za većinu ostalih se to jednostavno neće dogoditi jer su žene drugačije od muškaraca. Njihov profil je složen i može se podeliti u nekoliko kategorija, zavisno od toga šta vole raditi nakon seksa i šta očekuju od vas.

Maza

Nije tajna – svaka se žena voli maziti i češkati, što je još više potencirano nakon seksa. Orgazmom naše telo otpušta hormon oksitocin zbog kojeg osećamo povezanost sa partnerom, a ponekad i pospanost. Ove dame najviše vole meki, topli dodir voljenog muškarca dok leži u njegovom jakom zagrljaju i dolazi do daha.

Potrudite se i omogućite joj barem zagrljaj ako vam već nije do češkanja i maženja. Njoj će to puno značiti.

Osetljiva biljka

Sa druge strane, neke žene postaju preosetljive nakon orgazma. Gde god da ih dotaknete po telu, njihov će osećaj biti predimenzionisan i osećaće se neprijatno. Nemojte ovo pogrešno shvatiti i pomisliti kako su hladne i bezosećajne. Jednostavno treba im malo vremena da hormoni prestaju delovati.

Za to vreme možete uživati u kratkom spavanju i odmoriti se, a da se ne brinete oko svakog detalja. Poljubite je i okrenite se na svoju stranu.

Pričalica

Iako mnogi muškarci nisu obožavatelji maženja i češkanja nakon seksa, čak je manje onih koji žele pričati na kraju balade. Zato se možete potruditi i slušati šta god vaša draga htela pričati i koliko god dugo. Dobićete bodove, baš kao da i vi nešto govorite.

Razgovor će se najverovatnije razviti u smeru ko je šta kome radio i koliko dobro, a ako ste se potrudili, nećete imati problema slušati i zapravo biste mogli uživati u razgovoru. Dobro, uživati u slušanju. U tom slučaju možete postaviti i potpitanja: šta ti se najviše svidelo? A jel’ bilo bolje nego onaj put kada sam…? Samo nemojte preterati s hvalisanjem.

Pohotnica

Ako je vaša partnerka još uvek željna seksa, verovatno vam neće dati mira. Grliće vas, maziti, češkati i dirati kako bi vam dala do znanja da uskoro sledi druga runda. Ako ste i dalje zainteresovani, samo napred. Međutim, ako ste u dužoj vezi ili braku i pogotovo ako ste vi obavili većinu posla u prvoj rundi, verovatno vam se neće odmah dati baciti na drugi krug.

U tom slučaju joj recite da vas je izmorila i da se morate odmoriti pre nego što nastavite. Tako ćete joj laskati, a ujedno ćete se i odmoriti.

Izvor: Opusteno.rs