foto: facebook Boško Ničić

Dve godine ranije, tačnije oktobra 2018. godine, mediji su najavili  da za investiranje u Zaječaru zainteresovane su južnokorejska kompanija „Čang Šin“, jedan od proizvođača poznatog brenda „Najki“, italijanski „De Longi“, jedan od napoznatijih prozvođača bele tehnike, i slovačka firma „Klauke“. Do današnjeg dana više nema informacija o tim investicijama.

Foto: screenshot vecernje novosti

U izjavi za Večernje novosti, 6. oktobra 2018. godine, gradonačelnik Zaječara najavio je nove investicije u gradu na Timoku.

„Za investiranje u Zaječaru zainteresovane su južnokorejska kompanija „Čang Šin“, jedan od proizvođača poznatog brenda „Najki“, italijanski „De Longi“, jedan od napoznatijih prozvođača bele tehnike, i slovačka firma „Klauke“, koja se bavi kablovskom industrijom“ – rekao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, tada.

Ničić je u izjavi tada kazao da su male šanse za dolazak  Čang Šin-a pošto kadrovi koji su potrebni nema u regionu.

„Čang Šin“ iz Južne Koreje, koji godišnje proizvede i do 57 miliona pari patika, najzainteresovaniji potencijalni investitor, ali Ničić kaže da su male šanse da otvori fabriku u Zaječaru, jer taj profil kadrova, u tom broju, nema čitav region.“- kazao je Ničić za Novosti tada.

Prema njegovim rečima izvesniji je dolazak „De Longija“, koji ovde želi da uposli do 2.500 radnika.

„Predstavnici italijanske kompanije su već obavili razgovore sa 240 ljudi, od kojih će njih stotinak otići u njihovu kompaniju na obuku, za vreme dok se ovde bude gradila fabrika“.– kazao je tada Ničić.

Dve godine od najave ovih investicija, ne zna se ništa. Više se ne spominju, ali su ovih dana aktuelnije neke nove najave, i obećanja, koja se nadamo se neće završiti kao i ova.

Interesantno je to da je kao autor ovog teksta u Večernjim novostima potpisan sadašnji direktor JKP „Timok održavanje“.