Foto: Pixabay

Poslednjih godina preovlađuje uverenje da su muškarci mnogo jednostavnija bića od žena, posebno kada je reč o seksu. Međutim, da je li to baš tako? Ako je suditi prema izjavama muškaraca, baš i nije. Vrlo često i oni se žale da ih partnerke ne razumeju dovoljno dobro.

Evo šta bi oni oni želeli da njihove izabranice znaju o njima.

Pohvala im je važna

Muškarci vole da čuju komplimente na svoj račun, a posebno im gode priznanja za njihove seksualne sposobnosti. Baš kao i ženama, i jačem polu vrlo često nedostaje samopouzdanja. Mnogi od njih su u istraživanjima otkrili da vole pohvale, jer dobro reaguju na njih. Tačnije, jača im libido, ali i samopouzdanje. Jednako su osetljivi i na sopstveni izgled, pa im mnogo znači kada ih pohvalite da dobro izgledaju.

Strahuju od intimnosti

Muškarci su priznali da se plaše intimnosti, ali ne na način na koji žene misle da se toga boje. Kao dečaci, muškarci normalno iskazuju svoje emocije, ali kako odrastaju, društvo ih prisiljava na potiskivanje i skrivanje emocija. Nakon godina takvog ponašanja, normalno je da se teško otvaraju u vezi i stvara se utisak da se boje intimnosti i obaveza. Kod nekih muškaraca to zaista i jeste slučaj, ali kod većine ipak je reč o strahu od osude društva zbog otkrivanja emocija.

Ponekad im je potreban sirovi seks

Kako pojašnjavaju seksolozi, muškarcima je s vremena na vreme neophodan samo divlji seks bez preterane romantike. Voleli bi da to shvate žene i da ne doživljavaju to kao ponižavanje, jer ovakav seks za njih je samo jedan od oblika uživanja i nema nikakvo drugo značenje. Zato umeju da cene one dame koje uživaju u sirovom seksu.

I oni imaju erogene zone

Mnoge žene misle da njihove partnere pali isključivo dodirivanje penisa. Međutim, to je daleko od istine. Muškarac nikad neće otvoreno priznati, jer se plaši da će se ispasti slabić. Ako žene žele da poboljšaju svoje seksualne veštine, onda je neophodno da ovladaju i drugim erogenim zonama. Probajte s grudima, zadnjicom, testistima, vratom, ušima… Istražujte njihovo telo!

Vole “prljave” razgovore

Nekoliko je istraživanja pokazalo da muškarci obožavaju kad dame tokom seksa pričaju. Kako su sami pojasnili, to ne stimuliše samo njihove uši, već i ostale strateški važne delove tela. Žene toga nisu preterano svesne, ali njihov glas, posebno šaputanje, nešto je što veoma uzbuđuje muškarce. Ako se to poklopi s pravim rečima, njihovom uzbuđenju neće biti kraja.

Izvor: Telegraf.rs