Foto: Pixabay

U krevetu svakako možete biti dugotrajniji tako što ćete osluškivati svoje telo i primeniti neku od ovih tehnika koje vam preporučujemo, a koje vas mogu dovesti do užitaka maratonskog seksa.

Dragi muškarci, preuranjenu je ejakulaciju mnogo lakše kontrolisati ako ne koristite nikakva dodatna pomagala, odnosno lekove i pilule, a dovoljno je samo da ovladate veštinom kontrolisana svog tela kroz tehnike koje će vas nagraditi svim užicima maratonskog seksa.

Da li ste nekada razmišljali o seksu koji bi trajao satima? Ako je odgovor na pitanje DA, onda ste na pravom mestu, jer ovoga puta donosimo odlične savete za maratonski seks.

Pažljivo sa alkoholom

Iako vas nekoliko pića može opustiti i oraspoložiti, previše alkohola može uništiti vaš čin iz više razloga. Jedan od njih je i taj da se možete osećati pospano, a pospanost i maratonski seks ne idu zajedno.

Pomerajte samo bokove

Tokom seksa mnogi muškarci izgube kontrolu nad svojim telom, posebno nad ejakulacijom. Naravno, tome kumuje potpuna predanost uživanju u seksu, što se podrazumeva samo po sebi. Kada osetite da vam se penis lagano otima kontroli, pa vam se počinje javljati osećaj da ćete eksplodirati, nemojte se prepustiti panici.

Približavajući se orgazmu većina muškaraca postane nemirna, a u glavi se javlja osećaj razočaranja, stida i nelagodnosti, što će pokvariti osećaj oduševljenja. U takvom je trenutku najbolje jednostavno stati. Pa i kad vidite da ste do najviše tačke užitka stigli pre nego ona, pokušajte smiriti svoje misli i sniziti nivo svojeg uzbuđenja.

To možete učiniti na taj način što ćete penis gurnuti duboko u vaginu, tako da se vaša stidna kost nasloni na njen klitoris. Zatim počnite pomerati samo bokovima, čineći kružne pokrete. Na taj ćete način sniziti nivo svog uzbuđenja, a njeno ćete povećati, jer će se njen klitoris prijatno trljati o vašu stidnu kost, a istovremeno će duboko u sebi osećati pomeranje vašeg penisa. To možete učiniti više puta za redom.

Vežbajte samokontrolu

Tokom maratonskog seksa potrebno je održavati erekciju i ne završiti prerano. Određene poze mogu da pomognu, kao i česta promena poza tokom seksa. Potrebno je mnogo vremena i prakse da bi se ovladalo tehnikama samokontrole, ali isplati se.

Misli odvedite u mehaničku radionicu

Ako vašu partnerku ono što smo ranije spominjali ne odvede do orgazma, a vi i dalje imate volju nastaviti sa seksom, najbolje da svoje misli pošaljete negde daleko od onoga što radite. Dakle, dok se seksate i postane vam pomalo kritično, počnite razmišljati o nečemu što sa seksom nema ama baš nikakve veze. To će, barem malo, smiriti vaš nadolazeći orgazam.

Kada u penisu ponovno imate osećaj nadolazećeg orgazma, u mislima trenutno odskočite od vrućeg seksa na nešto što sa njim nema ama baš nikakve veze i nadolazeći će osećaj orgazma nestati. To može imati i svoje loše strane. Naime, kada se mislima dovoljno udaljite od onoga što radite, može vam se dogoditi da vam oslabi i erekcija. Kako vam se nešto tako ne bi dogodilo, morate se naučiti nadzirati svoje misli i zadržati konstantnu telesnu uzbuđenost i erekciju.

Fokusirajte se na njeno zadovoljstvo

Naravno, ako tokom maratonskog seksa ne izdržite i dođete do vrhunca i pre nego što ste hteli, to ne znači da seks morate da završite. Možete da se posvetite partnerki i njenom uživanju, a u tom vremenu se možete oporaviti i biti spremni na još konkretne akcije.

Tehnika: Start i stop

Start i stop tehniku možete naučiti masturbirajući. Kako kaže već i njeno ime, ovde se radi o tome da se neposredno pre orgazma zaustavite. Jednostavno stanete. Takva vas tehnika može naučiti i samokontroli tela tokom seksa. To bi išlo ovako: Započnite sa milovanjem svog penisa i na to se u potpunosti fokusirajte.

Nemojte misliti na preuranjenu ejakulaciju, već se fokusirajte na ono što vam se događa s penisom. Kad vam penis kaže da je ejakulacija pred vratima, zaustavite ruku i pričekajte 10-15 sekundi. Pratite šta se u tom trenutku događa s vašim telom i celokupnom uzbuđenošću. Smirite svoje disanje i primetićete kako se nivo vašeg uzbuđenja pomalo smanjuje.

Nakon što se to dogodilo, ponovno možete nastaviti sa nadraživanjem pa se, kod ponovnog predorgazmičkog stanja, ponovo umirite na 10-15 sekundi. Na početku to možete učiniti jednom, a onda svaki put dodajte po jedno ili dva zaustavljanja. I tako sve dok ne dođete do 6 zaustavljanja. Kad jednom dođete u fazu da ste tokom masturbacije u stanju 6 puta odložiti svršavanje, tu vežbu ponovite nekoliko puta nedeljno. Iako će vam se vežba možda učiniti dosadnom i dugotrajnom, u krevetu se partnerkom njeni će rezultati ubrzo pokazati kao vrlo korisni.

Kad jednom postanete dovoljno samosvesni i samouvereni u svoju sposobnost zaustavljanja i odlaganja orgazma, to ćete moći primeniti i tokom stvarnog seksanja. Ako vam se dogodi da tokom masturbacije svejedno dođe do ejakulacije, nemojte je pokušati zaustaviti.

Masturbacija pre seksa

Da biste bili izdržljiviji tokom seksa i izdržali duže, pre polnog odnosa možete pokušati sa masturbacijom. Orgazam sebi poklonite još pre nego što se poseksate sa svojim partnerkcom. Na taj će način seksanje biti vaša „druga runda“, za čije će vam dovođenje do kraja trebati malo više vremena za postizanje orgazma, jer već ćete biti pomalo polno zadovoljeni.

Uostalom, tokom seksa se možete poslužiti prstima i jezikom sa kojima ćete, kada osetite da ste previše uzbuđeni za nastavak, barem na neko vreme zameniti svoj penis. Kada osetite da se i vaša partnerka nalazi blizu svog vrhunca, više nemate šta čekati, uterajte joj ga i svršite zajedno.

Koristite rekvizite

Ne morate sve vreme da posvetite penetraciji. Nije sve u tome, pokušajte sa nekim igračkama za seks. Eksperimentišite, nemojte da se držite samo onoga što ste već isprobali, ima toliko toga što bi vam verovatno donosilo užitak, samo treba da se odvažite na to.

Lubrikant, lubrikant!

Poslednje, ali ne najmanje važno – lubrikant. Tokom maratonskog seksa suvoća može biti problem, ali taj problem se lako može rešiti lubrikantom.

Izvor: Opusteno.rs