foto: tanjug

Na stranici „Šta ima novo u Zaječaru“, osvanuo je tekst sa svim obecanjima koja je Bosko Nicic dao od momenta kada je ponovo postao gradonacelnik Zajecara. Ovom prilikom podsetiću sve građane grada na Timoku šta sve predsednik Aleksandar Vučić može svečano da otvori, ako dođe kao što je gradonačelnik najavio, 15. juna.

Kako nezvanično saznajemo iz pouzdanih izvora bliskih nama, predsednik Vučić će tokom posete 15. juna u Zaječaru svečano otvoriti nekoliko fabrika, a neke od njih su:

  • „Chang Shin“ iz Koreje, proizvođači nike patika (oko 5000 radnika),
  • Britanska kompanija „Aptiva pakard“, (oko 5000 radnika),
  • „De Longi“ jedan od vodećih svetskih proizvođača malih kućnih aparata (oko 2500 radnika),
  • „Klauke“, slovačka firma koja se bavi kablovskom industrijom… Tačna lokacija ovih fabrika se još uvek ne zna iz bezbednostih razloga.
  •  Rekonstruisane osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ i „Hajduk Veljko“ zajedno sa rekonstruisanom Sportskom halom, a zatim će u Kotlujevcu u blizini Sportske hale položiti i kamen temeljac za budući zatvoreni bazen.
  • Takođe će boravak u Kotlujevcu iskoristiti i za svečano otvaranje novog dvospratnog Doma zdravlja.
  • Nakon Kotlujevca predsednik će otići na Kraljevicu da obiđe Omladinski kamp i Rok muzej (čija je izgradnja završena još prošle godine) i Festivalski kompleks, čija je izgradnja podigla kvalitet Gitarijade na još viši nivo.
  • Svoj boravak na Kraljevici iskoristiće da poseti i „ruski grad“ u kome je smešteno oko 2500 ruskih inžinjera koji rade na izgradnji gasovoda „turski tok“…. 

 Zbog nedostatka vremena rekonstruisanu atletsku stazu, karting stazu, novu zelenu pijacu, rekonstruisano Dečje odeljnje i odeljenje Patologije,kompletno rekonstruisani srednjoškolski centar u okviru kojeg su (četiri srednje škole), dve kotlarnice na biomasu, privrednu zonu Zapad, hotelski kompleks sa otvorenim bazenom u Gamzigradskoj banji, naselje sa 26 kuća za socijalno ugrožena lica i još mnogo toga, predsednik će obići i svečano otvoriti nekom drugom prilikom.