SREĆNA VAM NOVA, ZLATNA 2019. GODINA!: Dva pržena jaja i kobaja

Rekoh vam u jednom od mojih prethodnih tekstova da mi je izjava o „jajima“ jedna od najboljih u toku ove Zlatne godine, a njen kreator je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Znate, on je bio glavni lik u Farmi i to. A imao je i svoju stranku, pa je prešao... Dobro, neću, sve je super, i svako radi prema svom nahođenju, jer ne vole svi da jedu jaja (i šnicla je ok).

Foto: Pixabay.com
Reklame

Prolazi i ova 2018. godina, prva u nizu „zlatnih“ godina u Zlatnom dobu, u koje smo veličanstveno ušli u maju mesecu i već se „davimo “ u blagodetima istog.  Usled toga, nadam se da ste odabrali jedan od onih „zlatnih“ novogodišnjih aranžmana, da se polako pakujete i da jedva čekate da odete na vama omiljenu destinaciju, i odmorite kao čovek za vreme praznika. Zlatno doba je počelo! Nema opravdanja ako Novu godinu dočekate kod kuće! A to nisam rekao ja, da smo ušli u „golden age“, već predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od 2018. do 2022. godine biti zlatno doba Srbije, ukoliko ona uspe da sačuva mir i stabilnost”. (Blic, 22.05.2018.)

(O miru i stabilnosti neću, jer je predsednik više puta govorio kako je on (Srbija) sinonim za ta dva pojma, te ne brinem. Osećam se veoma mirno i stabilno, što i vama želim.)

Sasvim je logično da putujete, jer život u Zlatnom dobu to nalaže, posebno za praznike. Ne želim da vam rušim snove, jer praznici su tu, i sasvim je prirodno da od naših plata, prosečnih od po „500 evra“, izdvojimo po 200 evrića (čitaj celu platu), i uživamo par dana. Sve znate, nemam ja šta da vas tu nešto savetujem kako se živi u ovim nikada boljim vremenima, posebno ove „first golden year“, kada nam je opet BDP prešišao onaj čuveni nemački. Vidite u kojim su problemima Nemci, te naša radna snaga hrli tamo, jer ovde nemaju šta da rade – prosto prezaposlenost je ogromna, te moraju ljudi da migriraju po tamo nekim državama,  gde će jesti čuvena „dva pržena jaja“. Ovde se jaja više ne jedu, ovde se jede nešto drugo, ima veze sa sa jajima, ali pametni ste vi dragi moji, pa zaključite sami šta uglavnom jedemo, svakodnevno.

Sada ako budem rekao da je meni lično ova godina jedna od najuspešnijih, reći ćete, da, i treba, jer logično je s obzirom na doba u kome svi mi živimo. Baš zbog toga ja neću u Nemačku. Meni su naša jaja dovoljna, i mogu čak tri da pojedem, i to verovali ili ne dvaput nedeljno! To je sve u skladu sa principom „Zlatnog doba“, s tim što, meni roditelji ne prže jaja, davno sam se osamostalio, i sam ih pržim i jedem, moja su, ne hranim svojim druge ljude. Rekoh vam u jednom od mojih prethodnih tekstova da mi je izjava o „jajima“ jedna od najboljih u toku ove Zlatne godine, a njen kreator je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Znate, on je bio glavni lik u Farmi i to. A imao je i svoju stranku, pa je prešao… Dobro, neću, sve je super, i svako radi prema svom nahođenju, jer ne vole svi da jedu jaja (i šnicla je ok).

Svakako Zlatno doba je na prvom mestu svih izjava, a kako i ne bi, jer ima težinu kada to kaže prvi među nama, nejednakima, aktuelni predsednik Srbije.

Da se razumemo, ja nemam ništa protiv ni jednog našeg političara, funkcionera, dok rade posao kako treba (a uglavnom ga za sebe rade sjajno!), posebno ne protiv predsednika ove države, iako nisam član ni jedne partije, samim tim i njihove rapidno napredne. Mislim, nemam neke benficije, mogao bi Deda Mraz hitno da preispita statuse svih nas koji nismo ničiji, već smo isključivo mamini i tatini, i imamo neko zvanje, znanje, legano stečeno, gde smo mi uopšte u ovom Zlatnom dobu?  Neću više da vas zamaram ovim lepim temama, praznici su počeli, pakujete se, manje je vremena za čitanje, mogu samo da vam nešto poželim za kraj ove Zlatne godine.

Želim vam još zlatniju sledeću, sa više jaja, plus kobaja, ako ste tako izabrali. Onima koji se ne zadovoljavaju prženim jajima, želim dobro zdravlje, da misle svojom glavom, i da se sete kako je to uživati u životu, ako im je ta „ljudska privilegija“ oduzeta.

Živi bili i čitamo se u novoj 2019! Zlatnoj, naravno.