foto: zajecar.info

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u petak je, pre održavanja građanskog protesta, ukazao na skandalozni pokušaj zloupotrebe dece u političke svrhe. Kao krivce naznačio profesere koji manipulišu decom.

Prvi protesti održani su u Zaječaru u petak 18. januara. Sami protesti protekli su u najboljem redu i miru, no, ipak obeležila ih je živa diskusija o navodnoj zloupotrebi dece u političke svrhe za koju su, prema navodima koje je izneo gradonačelnik Zaječara, krivi pojedini profesori.

Ničić je najavio da će odgovor na to biti žestok i u skladu sa zakonom, a o svemu tome više možete pročitati OVDE.

Imajući u vidu da se sporni poziv na protest našao na oglasnoj tabli zaječarske Gimnazije, o postavljanju obaveštenja oglasio se saopštenjem direktor ove obrazovne ustanove.

Saopštenje koje nam je prosledio prenosimo u celosti.

Foto: Printscreen / e-mail

Iako nema zvaničnih saznanja o tome ko je postavio sporni poziv na oglasnu tablu Gimnazije, na osnovu izjava gradonačelnika Ničića dolazi se do zaključka da on ovim informacijama raspolaže, kao i da smatra da bi zakonsko sankcionisanje bilo kontraproduktivno, jer bi od počinioca učinilo nešto što nisu – opozicione prvake.

Foto / Printscreen

Ne imenujući jasno, ako već raspolaže dokazima i saznanjima, koji su profesori u pitanju Ničić je najpre kao počinioce naznačavajući neke profesore, bez navođenja imena, a potom nazivajući te „neke“ bednim kukavicama i huljama, bacio ljagu na celokupnu prosvetu, dajući sebi za pravo, u konkretnom slučaju, da odluči o tome da zakon ne treba da se primeni, jer bi nekoga pretvorio u žrtvu i opozicionog prvaka.

Ukoliko zaista ima informacija i dokaza o tome ko vrši zloupotrebu dece, onda to treba izneti u javnost, jer se tako deca štite – a iznošenjem nepotpunih informacija i prikrivanjem identiteta se nastavlja zloupotreba dece, a istovremeno se nanosi nepopravljiva šteta ugledu svim prosvetnim radnicima.

Neosporno je pravo prosvetnih radnika, kao i uopšte svih ljudi, da van svog radnog vremena budu politički aktivni, kao i pravo dece da budu zaštićena od bilo kakve zloupotrebe.

U tom smislu, pozivamo sve nadležne da zaštite prava dece, a one koji raspolažu dokazima o zloupotrebama, da ih predaju nadležnim ustanovama, kako bi se u okvirima zakona nadležni organi bavili pitanjem primene odgovarajuće sankcije.

 

 

Reklame