Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević pitao je danas vlast Srbije zašto će im Nacionalni stadion i da li im je mala sudnica Specijalnog suda u kojoj će im nova vlast „sutra suditi“, pa hoće da to bude na tom stadionu.

„Pa, doći će 100.000 ljudi da gleda suđenje, ali dovoljna je „Marakana, ako hoćete baš na stadionu da vam se sudi. Ili možda Veljku Belivuku da pravite novi bunker. Pa mora nacionalni bunker Nacionog stadiona da tu Velja Nevolja, zajedno sa žandarmom Vučkovićem i Novakom Nedićem krije snajpere“, rekao je Milivojević.

On je ukazao da je za Nacionalni stadion vlast predvidela 900 miliona evra, „jer su nas ubedili da smo prvaci sveta u fudbalu“.

„To pravite istaknutom članu Srpske napredne stranke? Za to ide 900 miliona evra, a decu ćemo da lečimo SMS porukama. Bravo, gospodo naprednjaci. Prevazišli ste radikale u sebi, što ste u suštini i ostali“, poručio je Milivojević.

Poslanik DS Miodrag Gavrilović je, govoreći o detaljima vezanim za troškove izgradnje stadiona, ukazao da je Vlada obračunavala kurs dinara prema evru po 118,1 i zapitao da li planira toliku inflaciju i depresiju dinara u sledećoj godini.

„Hajde da ne arčimo narodne pare. Neka ti fudbalski znalci koji su nam pokazali koliko igraju na Svetskom prvenstvu bez kondicije možda ulože svoj neki deo novca i kažu – evo, mi želimo da uložimo nešto“, naveo je Gavrilović, koji smatra da država Srbija ne treba da uloži više od 200 miliona evra za nacionalni stadion.

On je podsetio da je izgradnja stadiona Nou Kamp u Barseloni koštala 225 miliona evra, i zašto država ulaže toliki novac, kad može da se ugleda na taj klub.

Gavrilović je dodao da ne govori o Barseloni slučajno, jer je u vreme kad je DS preuzimala vlast 2000. godine budžet Srbije bio manji od budžeta tog kluba.

Izvor: Danas

Reklame