Socijalisti u Zaječaru spremni za parlamentarne izbore. Sa koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije pozvali građane Zaječara da daju glas ovoj listi. Zajedno poručuju da su možda sada prepoznatljivi po odbrani nacionalnih interese, ali se ne odriču socijalnih pitanja, prava za obrazovanje za sve, prava na lečenje za sve, kao i na solidarnost. Na listi kandidata SPS-JS, nalaze se dva kandidata iz Zaječara, Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru kao i Milorad Vučković, dipl. pravnik, vlasnik Uniprom apoteka.

Danas je u prostorijama GrO SPS Zaječara održana konferencija za novinare, gde su socijalisti u Zaječaru najavili izlazak na parlamentarne izbore sa svojim koalicionim parnerom Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme.

Predsednik GrO SPS Zaječar dr Mirko Nikolić, kazao je da je koalicija SPS-JS dva dana nakon raspisivanja izbora predala listu za poslaničke kandidate pod imenom Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma.

„Mi godinama nastupamo zajedno, i za ove izbore sakupljeno je skoro 20.000 potpisa podrške. U značajnom broju podršku listi SPS-JS, dali su i građani Zaječara“ istakao je dr Mirko Nikolić.

Povod ove konferencije je početak kampanje za parlamentarne izbore kao i predstavljanje kandidata za poslanike, postignuti rezultati u predhodnom periodu kao i planovi za budućnost.

„U predhodnom periodu mi smo ostavrili dobro rezultate, kao i Vlada Srbije, čiji smo mi deo. Dali smo svoj doprinos i podržavali smo takvu politiku. Zapažene rezultate smo ostvarili na ministarskim mestima gde se nalaze naši kadrovi, mislim na Slavicu Đukić Dejanović, u poboljšanju nataliteta, rezultati u energetskom sistemu, rezultati na polju ekologije, ali najveći useh je ostvaren na spoljopoličom polju, to je naravno uspeh cele Vlade Srbije, ali je poseban pečat dao naš lider Ivica Dačić, znate koliko je zemalja povuklo priznanje Kosova.“– kazao je dr Mirko Nikolić.

Nikolić je podsetio da se ove godine obeležava 30 godina postojanja SPS-a i tom prilikom citirao je Ivicu Dačića sa proslave u Nišu.

„Mi smo možda sada prepoznatljivi da branimo nacionalne interese, ali se ne odričemo  socijalnih pitanja, zalažemo se za pravo za obrazovanje za sve, za pravo na lečenje, za solidarnost.“

„Zalagaćemo se i to da se čuje glas lokalnih sredina, manjih gradova kao što je naš. Vi znate da je grad nekada bio industrijski centar, ali je u poslednje vreme ovaj kraj je zaboravljen. Zato smo se mi dogovorili i imamo visoko kotiranog kandidata na listi gospodina Arežinu iz Kladova, koji će ujedno biti predstavnik svih naših gradova u Istočnoj Srbiji“.kazao je dr Mirko Nikolić.

Nikolić se osvrnuo i na koalicionog partnera SPS-a, Jedinstvenu Srbiju i tom prilikom istakao uspehe Dragana Markovića Palme koji je ostavario u Jagodini.

Na listi kandidata SPS-JS, nalaze se dva kandidata iz Zaječara, Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru kao i Milorad Vučković, dipl. pravnik, vlasnik Uniprom apoteka, i istaknuti sportski radnik.

Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru i kandidat na listi SPS-JS, istakao je da velika čast da su mu ukazali poverenje da bude kandidat, ali da je to i velika obaveza.

„Zahvaljuem se svim ljudima koji su me predložili za kandidata. Meni je to velika čast ali i obaveza, kao i odgovornost. Cilj je da saslušamo glas ljudi iz našeg kraja, da vidimo sa kakvim se problemima susreću i da kroz parlament pokušamo to da utičemo na to da se promene zakoni i da se poboljša život građana u našem kraju“. -istakao je Stanojević.

Milorad Vučković, predsednik GrO Jedinstvene Srbije u Zaječaru istakao je da je za njega kandidatura za poslanika velika čast ali i obaveza.

„Zahvaljujem se predsedniku Draganu Markoviću Palmi na ukazanom poverenju. Vi znate program Jedinstvene Srbije u Jagodini, i mi želimo da taj program prenesemo na republiči nivo. Sve ono što je uspešno u Jagodini treba da se prenese na republiku, i očekujemo da nakon izbora Jedinstvena Srbija dobije ministarsko mesto kako bi sve što je ostvareno u Jagodini bilo preneto na republiku“.istakao je Vučković.

Na pitanje kolege Vladana Stankovića iz portala Zaječar onlajn, da je sve što je sada rečeno, isto obećavano i pre četiri godine, i šta je koaliciju SPS-JS sprečavalo da do sada to sprovede, dr Mirković je kazao sledeće:

„Kada se ostvari dovoljan broj glasova i dominatno možemo da utičemo na tokove, pitanje i rešenja, moguće je nešto ostvariti, ali predhodnim godinama nismo imali dovoljnu zastupljenost kao i snagu  da možemo da realizujemo šta smo zamislili. Prema anketama sada imamo oko 15% i očekujemo dobar rezultat“- istakao je Nikolić.

Na pitanje našeg novinara koliko procenata očekuje koalicija SPS-JS, i da li će iduće godine izaći u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, bez obzira što je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić etiketirao pojedine članove SPS-a, dr Mirko Nikolić kazao je sledeće:

„Mi očekujemo dvocifreni rezultat, 11% je uspeh, a sve preko toga je sve veliki uspeh. Na parlamentarnim izborima smo uvek ostvarivali bolji rezultat nego na lokalnim izborima. Na poslednjim parlamentarnim izborima osvojili smo 4.000 glasova, ali smo svesni da se broj stanovnika smanjio, zbog odlaska građana. Što se tiče lokalnih izbora koji će se održati naredne godine, sada su nam u fokusu parlamentarni, ali znamo da sigurno tradicionalno izlazimo sa Jedinstvenom Srbijom. Do sada smo uvek išli pod svojim imenom i tako smo prepoznatljivi, da li će biti širih koalicija za sada nismo razgovarali. Što se tiče teških reči znate šta se sve izgovori u kampanji, a da li se i tako misli to je nešto drugo“. kazao je Nikolić.

Na pitanje našeg novinara da li očekuju džipove, i pojedince iz drugih gradova,ili dešavanja sa poslednjih lokalnih izbora u Kladovu, kako tradicija nalaže kada se izbori održavaju u Zaječaru, Nikolić je kazao sledeće:

„Ovog puta nema lokalnih izbora, u Kladovu su to bili lokalni izbori. Čuli smo preko medija da se u nekim lokalnim sredinama desili incidenti ali mislimo da su to pojedinačni slučajevi“.

Izborna lista Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije biće na parlamentarnim izborima 26. aprila pod rednim brojem dva na izbornim listićima.

Reklame