Foto: plusonline

U okviru Evropske nedelje sporta u organizaciji Olimpijskog komiteta i kompanije Koka-kola, u Pirotu će 25. septembra  biti održana i manifestacija “Sportski izazov 2019”, piše Plusonline.

Projekat „Sportski izazov” je okrenut ka zdravom načinu života kroz vežbe i sportska dešavanja za sve generacije. Projekat se zasniva na tome da se građanstvo u Srbiji podstakne da se redovno bavi rekreacijom kroz razne vidove vežbi u različitim sportskim aktivnostima.

Kroz učešće velikog broja građana, organizuje se takmičenje između dva grada i na simboličan način u zavisnosti od broja građana koji učestvuju proglašava se pobednički grad. Manifestacija je takmičarskog karaktera, a Pirot će se i ove godine nadmetati sa gradom Zaječarom, koji je bio rival i pre dve godine kada su „Piroćanci“ ubedljivo pobedili, podseća Plusonline. 

I ovoga puta rekreativci, ljubitelji sporta i članovi sportskih organizacija takmičiće se u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja. Građani će imati priliku da učestvuju i u igrama „Potraga za blagom“ i „Put oko Evrope“.

Pored Pirota i Zaječara, sportski izazov biće organizovan i u Aranđelovcu i Somboru, Boru i Knjaževcu, kao i Šabcu i Valjevu.

Početak događaja je planiran za podne a završetak u 15 sati.