Reklame

Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije. Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da će izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.

„Mi ćemo raditi sa istražiocima i ove slike i imena će biti deo predmeta“, kazao je Sulja.

Pet osoba su deo izveštaja jedne strane obaveštajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića.

U izveštaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od „pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe“.

U izveštaju strane obaveštajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.

„Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine“, navodi se u izveštaju.

Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izveštaju.

Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma. Njihova destinacija u naredna dve meseca je bio Tajland.

Kako se navodi u izveštaju, sve troškove boravka u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene, a on je posle ubistva Ivanovića imao zdravstvenih probleme i bio je smešten u bolnici.

Povodom ubistva Olivera Ivanovića, policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

U vezi sa ubistvom Ivanovića policija je izdala poternicu i za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.

Izvor: Beta, n1, danas