U Zaječaru je juče održana redovna konferencija Gradskog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj je istaknuto da su ovog leta ostvareni značajni rezultati kako u Srbiji, tako i u lokalnoj samoupravi u Zaječaru. Prenosimo vest sa Magnum portala pošto Srpska napredna stranka već mesecima ignoriše portal Glas zaječara, i ne poziva nas prilikom redovnih konferencija i dešavanja.

Naime, kako se čulo na satanku u Srbiji je za četiri godine izgrađeno oko 300 kilometara puta, a kada je reč o području Zaječara, u toku je rekonstrukcija i adaptacija puta Vratarnica – Marinovac, do ostalih pod tupižničkih sela.  Takođe, kako je već najavljeno, do kraja godine će uslediti još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike od 10 do 15%, što je dobar pokazatelj da se i na polju zdravstva, gazi odlučnim koracima, piše Magnum.

„Ovog leta su ostvareni značajni rezultati kako u delokrugu Vlade Republike Srbije, predsednika države Aleksandra Vučića, tako i u delu Srpske napredne stranke generalno i lokalne samouprave u Zaječaru. Događaj koji je svakako obeležio ovo leto jeste  izgradnja autoputa „Miloš Veliki“ u dužini od 103 km. Svedoci ste da se u Srbiji svakodnevno radi i gradi, podsetiću vas samo da je za 4 godine, u Srbiji izgrađeno 300 kilometara puteva, radi se na rekonstrukciji i adaptaciji regionalnih puteva, lokalnih puteva. Takođe, kada govorimo o železničkoj infrastrukturi u našem kraju, tu je i rekonstrukcija pruge Zaječar-Niš, a što se tiče lokalnih puteva, tu je rekonstrukcija i adaptacija puta Vratarnica, preko Marinovca, do ostalih podtupižničkih sela. Uz sva ova ulaganja Srbija je zadržala finansijsku stabilnost“, istakla je i Tatjana Stojanović, član Gradskog odbora SNS-a u Zaječaru i šef odborničke grupe.

Stojanović je dodala da su leto obeležila i velika ulaganja u zdravstveni sistem Srbije.

„Spomenuću najznačajna: izgradnja Kliničkog centra Srbije, rekonstrukcija zdravstvenih centara, adaptacija manjih zdravstvenih stanica  po selima. Značajna ulaganja u zdravstveni sistem Srbije su dovela do toga, da zdravstveni sistem Srbije sa dna lestvice od 35 zdravstvenih sistema u Evropi, dođe do 18. mesto. Takođe, 100 najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta, kao i 400 najboljih medicinskih sestara i tehničara zaposleno je ovog leta u Srbiji, među tim najboljima bili su i one medicinske sestre i tehničari koji su zaposleni u Zdravstvenom centru Zaječar. Do kraja godine će uslediliti još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike  od 10 do 15%.  Stopa nezaposlenosti je 2012. godine bila 25,5, a danas je 11,3%“.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Milan Stanković je na konferenciji istakao da su tokom leta svi mesni odboru kako u gradu, tako i u selu, bili aktivni, i da se razgovaralo sa građanima o problemima i njihovom rešavanju, piše Magnum.

„Ti problemi su različiti, napravili smo evidenciju i naš zadatak je da ih u budućnosti rešimo. Predsednici mesnih odbora su dali predlog onih najugroženijih porodica, mi smo našli način da im pomognemo i jesmo im pomogli. Svake nedelje smo sprovodili aktivnosti u užem centru gradu, upoznavali građane sa našim radom, ali i razgovarali sa građanima, kako bi nam oni lično rekli svoje probleme. Imamo dosta novih, mladih članova, i to govori da je GO SNS-a na dobrom putu, da dobro radi“, istakao je Stanković.

On se osvrnuo i na rad opozicije u gradu na Timoku i napomenuo:

„Moram da konstatujem da jedino što su radili u prethodnom periodu je organizacija protesta koji su se na kraju pokazali kao besmisleni, a masovnost je pokazala kolika im je podrška u našem gradu. Ništa na tim protestima nismo čuli konstruktivno. Među sobom nisu uspeli da se dogovore i naprave nešto konkeretno, več su se podelili u dve ili tri kolone“.