foto: screenshot facebook
Reklame

Programom podrške selu predviđena su i studijska putovanja zaječarskih poljoprivrednika na sajmove i posete farmama i gazdinstvima čije bi primere dobre prakse mogli da slede i unaprede poljoprivredu u svom selu.

Tako je put Slovenije krenuo pun autobus zaječarskih poljoprivrednika ( neki bi rekli politički podobnih predstavnika seoskih mesnih zajednica) ali i najviši gradski zvaničnici, među kojima je gradonačelnik Boško Ničić.

Kako je program posete farmama u okolini Tržiča i Medvoda gust, gradonačelnik koristi svaki trenutak za predah i uživanje u lepoti. Pa nek je i o našem trošku!

foto: screenshot facebook

Omiljeno glasilo gradonačelnika Zaječara (ne, nije gradski sajt jer je pomoćnica za informisanje i dalje dušom u jednoj lokalnoj stanici a ne na mestu za koje je svi mi plaćamo) objavilo je danas da je saradnja obnovljena posle 4 godine( čitaj: nakon njegovog povratka na vlast).

foto: screenshot radiomagnum

Sećate se vremena te saradnje o kojoj gradonačelnik Ničić priča? Najupečatljiviji je bio odlazak 2010. godine kada je uz celu bulumentu važnih i nevažnih likova krenuo čitav folklor i knjaževački orkestar „Zlatne trube“.

I kako ne bi bilo da se u Sloveniju ide samo na provod, te godine ( a bilo je to posle katastrofalnih poplava) opština Medvode je gradu Zaječaru obećala specijalno vatrogasno vozilo. Mediji su u to vreme o tome obaveštavali na sav glas, da bi samo utihnuli. Niko se kasnije nije zapitao šta je bilo sa tim vozilom i zašto nikada nije stiglo u Zaječar. Iz Ničićevog okruženja saznajemo da su Slovenci zaista donirali auto, da je dugo stajao na granici i da je vraćen u Medvode jer grad nije hteo da plati neke takse.

Sramota!

Evo pitamo javno Ničića ŠTA SE DESILO SA DONIRANIM VOZILOM?

Građanin Boško Ničić može lično da zaboravlja period kada nije bio na vlasti, ali gradonačelnik Boško Ničić ne sme mada to stalno čini, i da iznosi neproverene i paušale opaske.

Jedna od njih je da je saradnja sa Slovencima prekinuta dok njega nije bilo. Jeste da je za njegovu interesnu grupu to bio smak sveta ali život teče i sa njim i bez njega.

Na sajtu grada Zaječara smo pronašli informaciju da je pomoćnik gradonačelnika Dušan Mladenović ( ne u vreme Ničića, već u vreme Ognjenovića) bio u Medvodama 2016. godine i da su on i župan Nejc Smole ( isti taj koji je danas primio zaječarsku delegaciju) razgovarali o saradnji u oblasti ekonomije, kulture i turizma.

foto: screenshot zajecar.info

Strašno je kako svi misle da istorija počinje baš od njih ili se u ovom konkretnom slučaju sa njima nastavlja, igrajući na kartu da su građani neobavešteni, nezainteresovani i zaboravni.

Po povratku sa ekskurzije po Sloveniji, koju plaćamo iz budžeta grada, ko zna koju će nam još staru mudrost servirati.