Foto: Kurir.rs
Reklame

Izvor: Kurir.rs

Štićenik uhvaćen sa pet grama marihuane, koja se još nalazi u domu jer direktorka Bratislava Petrov nije prijavila slučaj policiji da ne bi bila smenjena, tvrde radnici

Bratislava Petrov, direktorka Doma učenika srednjih škola u Zaječaru, pokušala je da zataška slučaj pronalaska droge kod jednog štićenika, a pet grama marihuane i dalje se nalazi ilegalno u ovoj ustanovi, tvrde zaposleni.

Narkotik je još u četvrtak oduzet od štićenika N. N. (16), a ona je zaposlenima zabranila da zovu policiju. Prema mišljenju radnika, ona je to učinila da ne bi okaljala svoje ime i slučajno bila smenjena.

Pušio marihuanu

– Vaspitač je proteklog četvrtka oko 23 sata ušao u sobu gde su bila trojica dečaka i zatekao jednog kako puši marihuanu. Na stočiću je spazio torbicu iz koje je virio papirni paketić, otvorio ga i našao „sumnjivu materiju nalik na marihuanu“. Odmah je zvao još jednog vaspitača i direktorku. Vaspitači su hteli da odmah pozovu policiju, ali je direktorka to zabranila – kaže naš izvor.

U petak je direktorka Petrov sazvala pedagoško veće i na sto pred desetak vaspitača stavila paketić marihuane. Kazala je da je ona obavestila sve koje treba, počev od Centra za socijalni rad do načelnice školske uprave.

– Jedan vaspitač je pitao: „A šta ćemo sa ovim?“ i pokazao na paketić, a direktorka je naložila šefu vaspitača da to stavi u svoju fioku. Kako još uvek nije obaveštena policija, a marihuana se ilegalno nalazi u Domu učenika, zaposleni se boje da mogu dobiti krivične prijave zbog posedovanja narkotika – tvrdi naš izvor.

Direktorka 17 godina

Kako kažu zaposleni, direktorka nije zvala policiju da je slučajno ne bi smenili. Ona je prema njihovim rečima na toj funkciji od 2001. godine, a njen suprug radi u Domu kao referent za bezbednost.

– O slučaju postoji zapisnik s tačnim vremenom i dešavanjima, tako da policija može lako da proveri – kažu zaposleni.

Direktorka Petrov navodi da ona ne zna kakvu su materiju pronašli jer je rođena 1955. godine i ne razume se u drogu.

– Ja „to“ (marihuanu) nikad nisam videla. Mi smo sve uradili po propisu, obavestili Ministarstvo prosvete, Centar za socijalni rad, a juče smo poslali dopis i policiji. „To“ je još uvek kod nas jer policija nije došla – kazala nam je direktorka Petrov.

Original teksta preuzet: KURIR.RS