Foto: Pixabay
Reklame

Sada možemo da odahnemo i proslavimo! Ne samo što je naša kandidatkinja zahvaljujući glasovima što Vlaha, što naprednjaka ušla u Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine, već je dobila i funkciju.

Na konstitutivnoj sednici održanoj u petak u Petrovcu na Mlavi, Selena Ničić izabrana je za potpredsednicu najvažnijeg tela u Republici Srbije kada je reč o Vlasima.

screenshot – list „Danas“, 08.12.2018.

Ostalo je još da se izborimo za Skaja!
Kada smo o tome pisali u tekstu PRAVDA ZA SKAJA izazvali smo burne reakcije.

O tome se pričalo u gradu, a na društvenim mrežama je uvređeni gradonačelnik, tada u ulozi razjarenog muža, krenuo u pravu ofanzivu na nas.

Uključio je svu raspoliživu artiljeriju: dva svoja lažna profila (Dragutina i Aleksandru, a Despota je izmislio tek nedavno); nekoliko tuđih izmišljenih naloga; gradske većnike, direktore i odbornike koje je uhlebio, kao i članove njihovih porodica.
Penio je u najveće kako mu diramo u porodicu, nazivajući nas najpogrdnijim imenima.

Bilo je to „pišanje uz vetar“ jer nije opovrgao nijedan jedini podatak. Spisak članova njegove porodice kojima su dodeljene plaćene funkcije nije mogao da demantuje jer su odluke o njihovim imenovanjima odštampane u Službenim listovima, a o kandidaturi njegove lepše polovine za Nacionalni savet Vlaha saznali smo baš sa njegovog profila, sa kojeg je otvoreno agitovao.

Ostalo mu je bilo samo da spinuje činjenice koje smo izneli, pa je jedna od teških…pa, ajde da kažemo umotvorina, bila da smo protiv pasa, konkretno Skaja.

Smejao se ceo fejsbuk! Ako smo time bar malo doprineli da inicira postavljanje kućica za napuštene pse, kad već Skaj ne može da dobije javnu funkciju, onda smo odradili veliku stvar.

Pokušao je tada gradonačelnik da svoje sledbenike ubedi da članstvo u Savetu nacionalne manjine nije nikakva funkcija, nikakava važna stvar, kao da članovi ni o čemu ne odlučuju. Naravno, da to nije tako.

I nećemo ga demantovati mi, već njegov prijatelj Novica Janošević koji je podneo ostavku na mesto predsednika opštine Kučevo kako bi preuzeo funkciju predsednika Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine, jer su te dve funkcije nespojive. Očigledno da je izabrao važniju!

screenshot – list „Danas“, 08.12.2018.

Nama ostaje da proslavimo potpredsedničko mesto, pa makar to bilo uz Natašu Bakvalac i vola na ražnju!