Predsedniku sindikata „Sloga“ zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću jutros oko 1.45 zapaljena je kuća u Surčinu, gde živi kao vojni zakupac, saopštili su iz tog sindikata i zahtevali hitnu reakcije državnih organa i podršku javnosti da se što pre privedu počinilac i nalogodavac.

Kako su naveli, u trenutku izbijanja požara Pavlović je bio u kući i samo pukom srećom ostao nepovredjen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi i spasi.

Na licu mesta se još nalazi više vatrogasnih vozila koja saniraju požar, a po odluci nadležnog tužilaštva radiće se uvidjaj, stoji u saopštenju.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ naveli su da smatraju da je požar podmetnut od „sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija“ i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti da bi se što pre pronašli i priveli pravdi počinilac i nalogodavac.

„Da je požar podmetnut, ukazuju činjenice da je Pavloviću poslednjih dana od nadredjenih više puta sugerisano da smanji svoje sindikalne aktivnosti, da ne istupa saopštenjima, intervjuima u javnosti i pisanjem po društvenim mrežama“, navode u saopštenju i dodaju da je, nakon opširnog intervjua u listu „Svedok“, protiv Pavlovića pokrenuta disciplinska prijava.

Podsetili su da jetokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona Dejan Pavlović u ime sindikata podneo krivične prijave protiv komandanta poligona „Pasuljanske livade“ potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog nepreduzimanja mera za čuvanje života i zdravlja zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije ‘Sloga’ u saopštenju izrazili su bojazan za situaciju u zemlji, gušenje demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

„Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgradama tokom izražavanje nezadovoljstva gradjana lupanjem u šerpi…?“, zaključuje se u saopštenju „Sloge“.

Izvor: Beta

Reklame