Lider Srpske radikalne stranke, profesor doktor Vojislav Šešelj promovisaće svoju knjigu „U Srebrenici nije bilo genocida“ u Zaječaru.

Promocija knjige profesora doktora Vojislava Šešelja „U Srebrenicii nije bilo genocida“ biće priređena u Domu Kulture u Kotlujevcu, u nedelju 1. marta.

Početak promocije zakazan je za 18 sati.

Na promociji, koja je zakazana za 18 sati, govoriće profesor doktor Vojislav Šešelj koji će, kako je najavljeno, nakon promocije potpisivati knjige.

Prema rečima Vojislava Šešelja knjiga „U Srebrenici nije bilo genocida“ završena je pred sam sajam knjiga u Beogradu održanog prošle godine u oktobru.

Kako je on više puta govorio na 3360 strana dokazao je da genocida nije bilo. On ističe da je bilo streljanja ratnih zarobljenika, ali da genocida nije bilo. U tom dokazivanju on je konsultovao svu raspoloživu literaturu, citirao veliki broj autora i izneo veliki broj dokaza. Prema njegovim rečima dokaz da nije bilo genocida je to što nisu ubijane žene i deca nego je streljano između 1000 i 1200 ratnih zarobljenika, a kao drugo Konvencija o genocidu jasno precizira da je genocid ubistvo ili pokušaj ubistva jedne rasne, etničke, nacionalne ili verske grupe kao takve ili znatnog dela te grupe što, prema njegovim rečima, u Srebrenici nije bio slučaj.

Vojislav Šešelj (Sarajevo, 11. oktobar 1954) je srpski političar, predsednik Srpske radikalne stranke i doktor pravnih nauka. Prof. dr Vojislav Šešelj je jedan od osnivača i predsednik Srpske radikalne stranke od njenog osnivanja, 1991. godine. Više od deset godina biran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Saveznoj skupštini SR Jugoslavije. Četiri puta je bio kandidat za predsednika Republike Srbije. Obavljao je dužnost potpredsednika Vlade Republike Srbije (1998—2000), a u periodu od 1996. do 1998. bio je predsednik opštine Zemun. Šešelj se od 24. februara 2003. godine nalazi u pritvoru Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu, gde mu se sudi po optužbama za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Pušten je na privremenu slobodu zbog pogoršanog zdravstvenog stanja 12. novembra 2014. godine.

Reklame