Foto: Glas Zaječara
Reklame

Kampanji „Svako dete ima pravo…“ priključio se i Dečiji centar u zaječaru. Njihovi članovi uz glumu, radionice i prezentacije ukazuju na prava dece. Muzičko scenski program pod nazivom “Svako dete ima pravo da…“ održan je danas na Trgu oslobođenja. Program realizuje “Dečiji centar“ u saradnji sa Osnovnim školama “Ljubica Radosavljević Nada“, “Ljuba Nešić“, “Hajduk Veljko“ Zvezdan, i “Hajduk Veljko“ Zaječar.

Foto: Glas Zaječara

U sklopu obeležavanja trideset godina Konvencije o pravima deteta, Mreža organizacija za decu Srbije realizuje u oktobru i novembru kampanju „Svako dete ima pravo…“.
Svako dete ima pravo na život, igru, obrazovanje, zdravlje, život bez nasilja… sadržaj je poruka ove kampanje.

Selena Ristić Vitomirović iz Dečijeg centra u Zaječaru kaže da svako dete ima pravo na život, obrazovanje i uslove dostojne čoveka.

Foto: Glas zaječara

„Danas ćemo zaokružiti jednu celinu, od ponedeljka do petka. Mi imamo programe u svim osnovnim i srednjim školama gde govorimo o pravima dece na život i obrazovanje. Po poslednjim statističkim podacima 38.5% stanovništva ili 2.7 miliona ljudi je siromašno. Od ukupnog broja 30% čine deca mlađa od 18 godina. Mi prvenstveno treba da se borimo za tu decu. Zatim za decu sa invaliditetom, zatim za decu kojoj je potreban lični pratioc, a mi u našem gradu još uvek nemamo pratioce. Danas smo sa decom iz raznih škola napravili karneval različitosti“. istakla je Selena Ristić Vitomirović.

“Dečiji centar“ se kampanji priključuje u Dečijoj nedeljii od 7. do 13. oktobra, kada će poruke deci i mladima u Osnovnim školama i Gimnaziji preneti glumci i vršnjački edukatori , kroz filmove, video prezentacije i dramske prikaze.

Gepostet von Glas Zaječara am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Reklame