Foto: Glas zaječara

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas većinom glasova izbornu listu Grupe gradjana „Sergej Trifunović Pokret slobodnih gradjana“ za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna. Na 4. mestu kandidata za poslanika, nalazi se Selena Ristić Vitomirović iz Zaječara.

Utvrdjeno je da je od 14.017 potpisa podrške koji su predati RIK-u u četvrtak, 12.719 potpisa podrške pravno valjano, čime su se stekli uslovi za proglašenje izborne liste.

Izborna lista GG „Sergej Trifunović Pokret slobodnih gradjana“ ima 158 kandidata za narodne poslanike.

Selena Ristić Vitomirović, kandidat za poslanika na listi PSG-a iz Zaječara kaže za portal Glas Zaječara da je više od trideset godina života posvetila borbi za ljudska prava.

„Moja borba je bila usmerena protiv svakog lošeg sistema koji uništava slobodu i ljudsko dostojanstvo. Zaječar ima divne, pametne, mlade ljude koji svoje kapacitete ne mogu da razvijaju tu gde su rođeni, jer ne mogu da se probiju kroz mrežu korupcije, partokratije i nepotizma“.ističe Selena.

Ona ističe da neće više da posmatra kako vlasti vođene ličnim interesima uništavaju privredu, poljoprivredu, kulturu, sport.

„Neću da ćutim na diskriminaciju osoba sa mentalnim smetnjama i invaliditetom. Iskreno verujem da je lična sreća nemoguća bez sreće drugih. Parlament je mesto u kome ću nastaviti da se borim za ostvarivanje jednakih šansi za rast, obrazovanje i razvoj svakog pojedinca. Vraćanje Aleksinog zakona u skupštinu jedan je od prioriteta za koje ću nastaviti da se borim“.kaže ona.

Selena kaže i to da su je u politiku oterali loši ljudi, ukinuvši joj osnovno pravo na rad.

„Zahvalna sam im na tome jer su mi pomogli da još više verujem u svoj izbor. Moj izbor je da se uz Pokret slobodnih građana borim da niko više u ovoj državi ne bude žrtva lošeg sistema“.poručuje Selena Ristić Vitomirović.

Iz PSG-a su danas kazali da „ni pod kojim uslovima“ neće saradjivati sa sada vladajućom Srpskom naprednom strankom.

Reklame