Prema izveštaju lokalnih samouprava na prostoru Timočke Krajine odnosno Zaječarskog upravnog okruga sve je spremno za zimsko održavanje puteva i predtsojeću zimu kao i padavine, istakao je Vladan Paunovic, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

Na teritoriji opštine Sokobanja u zimskom periodu državne puteve održava Štrabag a o opštinskim putevima i ulica brine JP “Zelenilo”, a trotoarima JKP “Napredak”, rekao je Isidor Krstić predsednik opštine Sokobanja.

I opština Knjaževac spremno dočekuje zimu. Upravljanje putevima povereno je JP za razvoj koje upravlja lokalnim putevima u dužini od 247 km,oko 55 km ulica i oko 12 000 m2 pešačkih staza i 1340 mostova, naglasio je Radojica Vučić zamenik predsednika opštine Knjaževac.

Žanko Vidaković zamenik predsednika opštine Boljevac je rekao da će čišćenje i održavanje opštinskih puteva u Boljevcu obavljati njihovo Jk preduzeće a da ima dovoljno soli i rizle.

Na sednice je razmatran i Izveštaj Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave o Godišnjem planu stručnog usavršavanja državnih službenika za 2019. godinu i o predstojećim izmenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru. Članovi Saveta su razgovarali i o Izveštaju Školske uprave Zaječar o aktuelnoj situaciji i problemima u vezi sa učenjem rumunskog jezika u osnovnim školama na području Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, i obavezama jedinica lokalne samouprave prema nastavnicima ovog izbornog predmeta.

Četrdeseta sednica Saveta je održana u maloj sali Zaječarskog upravnog okruga.