Nekadašnja kafana „Nacional“, zatim „Zelengora“, počela je opet da radi pod imenom „Scena“ bar i predstavlja spoj prošlosti i sadašnjosti. Bar „Scena“ zamišljen je kao kulturni centar, gde će se svirati džez, rok, izvoditi stand up komedije, opera, turniri u šahu…

Na mestu nekadašnje kafane „Nacional“, a zatim „Zelengore“ u subotu 20. aprila počeo je sa radom „Scena“ bar. Brojni prijatelji i gosti vlasnika ovog bara Mihajla Fostikova i Gordane Stojanović, unuke nekadašnjeg vlasnika ovog lokala, uživali su u fantastičnom ambijentu, i još boljoj muzici.

„Scena bar“, je spoj modernog i prošlosti u jednom mestu. Mnogi detalji, kao i predmeti još iz stare kafane, vratiće građanima Zaječara sećanje na neka bolja vremena, kada je Zaječar važio za jedan od najlepših, i najbogatijih gradova u staroj Jugoslaviji.

Miša Vešović, bivši direktor Narodnog pozorišta u Zaječaru i prijatelj velikog Zorana Radmilovića, označio je početak nove ere nekadašnje kafane „Nacional“, a zatim „Zelengore“.

Profesor Dušan Đorđević svirao je harmoniku na otvaranju „Scena bara“, a zatim ljudi iz orkestra RTS-a, uveličali su otvaranje ovog lokala i oduševili mnogobrojne goste. Za klavirom je bio profesor džeza, gost iz Minhena, Leonard.

„Scena bar“, radiće svakog radnog dana od 9 ujutru do 23 sata, a vikendom od 9 do 24 sata. Nedeljom Scena bar neće raditi.

Evo delića atmosfere sa otvaranja:

Scena bar

Gepostet von Glas Zaječara am Samstag, 20. April 2019