Reklame

Da li je ovaj naš postao neki mnogo važan faktor pa postrojava ministre i njihove saradnike ili je za odnose s javnošću ( sa ogromnom platom) angažovao osobu koja je s pismenošću na VI?

Već drugi put za manje od tri nedelje čitamo kako je gradonačelnik Boško Ničić u Vladi Srbije održao sastanak sa tim i tim…Prvo je 7.septembra u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave to bio ministar Branko Ružić:

Danas se već popeo stepenik više, pa je na sastanku preslišavao savetnike predsednika Srbije.

Naravno da Boško Ničić nije nikog postrojavao, niti je on držao sastanke, već su to učinili oni kod kojih je on otišao.Gradonačelnik je sa njima razgovarao.

Kad odete kod nekog u goste ne možete vi biti domaćin. To je bar jednostavno.

Ako bi gradonačelnik ugosti mlade sportiste ili na primer vukovce, ne bismo rekli da su oni održali sastanak sa njim, već on sa njima. Ili je organizovao prijem za njih.

Sramota je da pomoćnica gradonačelnika ako ne ranije, onda bar u ovih 15 meseci dok se u kabinetu baškari o našem trošku, nije mogla da nauči bar neke osnove novinarstva. Ovakvim saopštenjima, koje lokalni mediji prenose bez lektorisanja, nanosi štetu vlasti u kojoj sedi, posebno gradonačelniku kome se smeje ceo grad. Gle, on drži sastanak sa Ružićem ili Cicmilom! Ha!

Za one koji ne znaju ko i čemu predsedava ili ko i kako drži sastanke postoje udžbenici i priručnici.

Možda bi za početak trebalo da gradonačelnik održi sastanak sa najbližim saradnicima…