Istočna Srbija je sve siromašnija i ima sve manje stanovnika, ona je zaboravljena i o njoj niko ne brine. Vlaška stranka „Most“ nema neprijatelje na političkoj sceni Srbije.

U Zaječaru je danas održan sastanak gradskog odbora Vlaške stranke „Most“ kome je prisustvovao i predsednik stranke Slobodan Perić. Članstvo je upoznato sa stavovima glavnog odbroa, a razmatrana je i pozicija stranke i strategija u oči predstojećih izbora čije se raspisivanje očekuje za proleće 2020. godine.

Reči je bilo i o teškom položaju stanovnika istočne Srbije, kao i nedovoljnoj razvijenosti ovog regiona i odlivu sve većeg broja stanovnika.

Slobodan Perić, predsednik Vlaške stranke „Most“

„Mi želimo da budemo predstavnici onih malih ljudi, onih koje su svi zaboravili. Svi se bave problemima elite, problemima bogatih ljudi. O siromašnima niko ne brine, o istočnoj Srbiji niko ne brine, ona je zaboravljena.“ – izjavio je Slobodan Perić, predsdnik Vlaše stranke „Most“

Imajući u vidu očekivanja da će se na proleće 2020. godine raspisati izbori, u stranci se već uveliko radi na sagledavanju problema stanovništva, ali i problema u samoj stranci. O mogućoj koaliciji još uvek nije zauzet konačan stav, a vlada raspoloženje da bi samostalan izlazak bio dobro rešenje, jer bi se tako sagledala snaga same stranke.

„Mi bi voleli da sami izađemo na izbore, ali mnogo toga će se promeniti na političkoj sceni do 2020. godine. Mi nemamo neprijatelje na političkoj sceni, ne želimo da ih imamo, mi želimo saradnju sa svima, u interesu naroda.“ – naglasio je Slobodan Perić.

Dušan Firović, predsednik gradskog odbora Vlaške stranke „Most“

Predsednik Gradskog odbora Vlaške stranke „Most“, Dušan Firović, istakao je da gradski odbor radi tek nekoliko meseci:

„Za ovo kratko vreme uspeli smo da formiramo oko petnaest mesnih odbora. Odbori su formirani u Šipikovu, Malom i Velikom Jasenovcu, Gradskovu, Halovu, Grljanu, Marinovcu, Dubočanu i Glogovici. U narednih mesec do dva krenućemo u obilazak sela, kako bi se upoznali sa problemima meštana. Svi smo mi ovde povezani, nema razlike između Vlaha i Srba, svi smo na ovaj ili onaj način povezani, mi smo jedno.“