Foto: Printscreen / Privatna arhiva

 

Kako prenosi Insajder Saša Mirković  bivši predsednik Skupštine ,osuđen je pravosnažno na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara.

Ovom odlukom Višeg suda potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Zaječaru, koji je Mirkovića u decembru 2017. na istu kaznu osudio zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića.

Kako je za Insajder rekla portparolka Višeg suda u Zaječaru Svetlana MIljković, u ovom slučaju osuđena je i Milena Trajković, koja je bila član Gradskog veća, i to na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine.

Mirković, bivši poslanik i član Srpske napredne stranke, uhapšen je 2017, zbog sumnje da je sa Trajković, oštetio budžet Grada Zaječara u iznosu od 13.960.799,90 dinara, saopštilo je tada Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Bio je osumnjičen da je naložio drugoj uhapšenoj osobi Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i da je posredovao da Gradska uprava to i uradi.

Ukupna vrednost robe bila je 13.960.799,90 dinara a za toliki iznos je i pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara.