Foto: Glassporta.rs
Reklame

Saša Cvetković, sjajni zaječarski sportista i nosilac zvanja vrhunskog sportiste Sportskog saveza Srbije, osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u pauerliftingu (“powerlifting”), koje je na programu u Švedskoj. Zaječarac i u ozbiljnim sportskim godinama nastavlja da pomera granice, pa je posle odbranjene titule prvaka Evrope u Češkoj, uspeo da zauzme drugo mesto na planeti u disciplini M2 -120 kg, piše Glassporta.rs.

Cvetković, inače predsednik Sportskog udruženja “Zaječar”, na Svetskom šampionatu u Halmštadu postavio je i dva nova evropska rekorda u čučnju 277,5 kg i 285 kg, dok je i u ostalim delovima takmičenja bio na visokom nivou. Benč: 160 kg, mrtvo dizanje: 290.kg (poboljšao za 7,5 kg lični rekord), kao i novi evropski rekord u totalu 735.kg (poboljšanje od 17,5 kg).

“Ostaje velika šteta za mrtvo dizanje, na 302,5 kg i novi evropski rekord u završnoj fazi otvorila mi se šaka”, što je iskoristio Kanađanin, izuzetan takmičar, koji je na kraju za malo bio bolji”, poručio je iz Halmštada reprezentativac Srbije i novi vicešampion sveta u pauerliftingu.

Za pet meseci na Evropskom prvenstvu u litvanskom Viljnusu, Cvetković najavljuje napad na treću uzastopnu titulu.

“Samo učešće jednog Zaječarca na Svetskom IPF prvenstvu je do skora bila naučna fantastika. Postavio sam nove evropske rekorde u čučnju i totalu, novi evropski rekord u mrtvom dizanju 301.kg je blizu. Volim konkurenciju jer me tera da budem bolji i nadam se da će moji sugrađani i u budućnosti imati razloga da budu ponosni na mene”, zaključio je Cvetković za “Glas sporta”.

Izvor: Glassporta.rs