Foto: screenshot youtube n1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas da će za mesec i po dana biti završeno emitovanje redovne nastave na daljinu za osnovce i srednjoškolce, kao i da se o povratku đaka u školske klupe neće razmišljati još najmanje četiri nedelje.

Šarčević je u izjavi za Televiziju Pink istakao da je zadovoljan kako su nastavnici i učitelji prihvatili formativne modele ocenjivanja, i naglasio da već sada formativne ocene mogu da se prevedu u brojčane, navodi se u saopštenju Vlade.

Ocenjivanje će biti problem za deo učenika čiji nastavnici nemaju visok stepen digitalnih veština, naveo je on i dodao da će se u rešavanju tog problema koristiti resursi školskih uprava, savetnici i obučeniji nastavnici unutar škola.

Šarčević je rekao da će, s obzirom na to da je nastava trajala i tokom prolećnog raspusta i da su održavane nastavne subote, čime je ušteđeno vreme, školska godina biti završena i pre 16. juna.

On je izjavio da je saglasan sa stavom struke da se još četiri nedelje neće razmišljati o povratku učenika u škole, i da misli da treba čak i duže.

Ukoliko dođe do povratka đaka u školske klupe, Šarčević je istakao da će sistem biti prilagođen svim datim okolnostima i da nijedno dete neće biti oštećeno, navodi se na sajtu Vlade.

Izvor: Insajder

Reklame