Foto: screenshot youtube n1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da za portal Nova.rs da će tokom jutra razjasniti sve u vezi sa najavom da će studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni i dodao da studenti nemaju razloga za brigu.

Studenti u Beogradu u četvrtak uveče protestovali su zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja korona virusa biti zatvoreni svi studentski domovi.

U protestnim šetnjama, iz više domova, stigli su ispred Skupštine, uzvikujući sve vreme „Nećemo kući“ i „Ne damo domove“, a najavili su okupljanje za danas u 10.00 ispred Filozofskog fakulteta i zatražili da pred njih izađe ministar prosvete.

„Ja ću ujutru dati saopštenje zato što je došlo do pogrešnog tumačenja stava koji je dat još u ponedeljak od studentske poliklinike“, rekao je Šarčević za portal Nova.rs.

Dodao je da to bila najava i da je Kriznom štabu izneo podatke prošle nedelje da se broj zaraženih studenata odnosio na studente koji ne žive u domovima, nego žive u stanovima i rođaka.

„Na tu zamenu teza sam ja ukazao još u ponedeljak, i to ćemo sutra da razjasnimo. Beogradski centar ima najmanje takvih situacija“, naglasio je on.

Izvor: Danas

Reklame