Saopštenje SNS Zaječar: Podela paketića za socijalno ugrožene je deo ljudskosti, a ne politički trik

"Srpska napredna stranka u Zaječaru daje dobar primer svojim aktivnostima, pa bi bilo poželjno da i opozicija organizuje akciju sličnog tipa i da sa sobom vodi kamere", navodi se u saopštenju naprednjaka

Srpska napredna stranka u Zaječaru obaveštava javnost da kampanja koju vodi zaječarska opozicija prevazilazi sve granice političkih domena i etika.

Velika je stramota za bilo koju političku opciju da slučaj dece koji su u teškom položaju i bez roditeljskog staranja, pretvore u napad na Srpsku naprednu stranku.

Podela paketića za socijalno ugrožene je deo ljudskosti, humani čin, a ne politički trik kako navode pojedini, koji verovatno polazeći od sebe smatraju da je ovaj slučaj pravi momenat za upiranje prstom i osudu.

Podsećamo opoziciju na njihove skorije “aktivnosti” u kojima su zapravo oni ti koji su zloupotrebljavali, na nezakonit način prostorije Dečijeg centra u Zaječaru radi svoje jeftine političke promocije. Kako se zove korišćenje prostorija koje deca koriste za svakodnevne aktivnosti u političke svrhe, za držanje skupova i tribina? Moramo da ih podsetimo, jer su očigledno i kratkog pamćenja.

Apelujemo na zaječarsku opoziciju da urade nešto korisno za društvo, pa da onda kritikuju. Jedino što oni znaju da rade je da organizuju proslave, koktele i slave i naravno sa sobom vode kamere i novinare. Srpska napredna stranka u Zaječaru daje dobar primer svojim aktivnostima, pa bi bilo poželjno da i opozicija organizuje akciju sličnog tipa i da sa sobom vodi kamere. Mi bi takvu akciju pohvalili i u tome je razlika između njih i nas, kako u samim nastupima tako i u rezultatima. Dali smo im očigledno dobar primer, ili su možda i oni hteli da organizuju nešto slično, ali smo ih preduhitrili. Možda je u tome problem. Bolje da svoju energiju utroše na ideje kako da pomognu ugroženim kategorijama društva, nego što besciljno kritikuju akcije vlasti. To je sve i jedino što oni znaju da rade -da bojkotuju i da se oslanjaju samo na demagogiju.

NJihov predlog Odluke o osnivanju Fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti predstavlja obično politikanstvo i jeftini volonterizam, ali i upravo zloupotrebu onoga za šta nas optužuju, imajući u vidu da grad ne može da preuzima  obaveze Fonda  zdravstvene zaštite.

Kada u svom  saopštenju pominju da ova vlast ništa nije uradila kako bi život dece bio trajnije obezbeđen, podsećamo ih da je staranje i zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama uređeno sistemski, jer postoji Ustanova za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak”, čiji su rad i sami pohvalili na jednoj od sednica Skupštine grada Zaječara.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru ima odgovornost, obavezu, a nadasve pravo da usreći sve one kojima je pomoć neophodna i nastavićemo i dalje da budemo stranka koja će uvek kada se ukaže potreba za tim pomoći, i svojim malim doprinosom stvarati uslove za bolji život svih naših građana, ne osvrćujući se na politikanstvo i demagogiju.