Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar obaveštava građane da se praksa otvaranja novih javnih preduzeća kako bi se u njih uhlebio zaslužni partijski kadar nastavlja.

JKP „Timok Održavanje“, u kome je za v.d.direktora postavljeno lice koje ne ispunjava sve uslove propisane Zakonom o preduzećima, je najnoviji primer isisavanja budžetskog novca i njegovog nesvrsishodnog trošenja,
postavljanje partijskih poslušnika čak i kada ne ispunjavaju zakonske uslove na rukovodeća mesta rezultira protokom novca od vlasti ka njima .

Foto: GO DJB Zaječar

Tako će JKP „Timok Održavanje“ u 2018. godini dobiti subvenciju od 5.000.000.dinara od kojih je 1.000.000 dinara namenjeno za troškove zarade 44 (!?) zaposlena lica.

U 2017. godini grad je u oblasti poljoprivredne politike isplatio subvenciju za višegodišnje zasade u iznosu od 1.200.820 dinara i subvenciju za poljoprivredne kredite u iznosu od 220.038,75 dinara a za košnice izdvojio 2.604.166 dinara.

Foto: GO DJB Zaječar

Sva ova davanja zajedno duplo su manja od subvencije namenjene JKP „Timok Održavanje“ koja nije jedini poklon Grada Zaječara ovoj novoosnovanoj partijskoj firmi .

Naime, JKP „Timok Održavanje“ će dobiti i dodatnih 30.000.000. dinara na ime „Posebnog programa kojim se zadovoljavaju interesi građana Zaječara u oblasti sporta za 2018.godinu“ !

Ovim Posebnim programom koji će građani platiti 30.000.000 dinara što je 250.000 eura , za 17.740.800 dinara ili bezmalo 148.000 eura finansiraće se zarade zaposlenih u ovom preduzeću, što je sa milion dinara iz subvencije 156 000 eura za zarade, dok je za rekonstrukciju postojećih sportskih objekata predviđeno 6250 eura ili tužnih 750.000 dinara.

Foto: GO DJB Zaječar

Činjenica je da je održavanje postojećih sportskih objekata , za koje će iz ovog programa biti izdvojeno 96.000 eura , moglo biti rešeno na mnogo jeftiniji način. Činjenica je da domaćinsko trošenje javnog novca ne interesuje ovu vlast , pa zato stoji iza što skupljih rešenja. Zato su najveća stavka plate zaposlenih koje su upakovane kao „interes građana“ što je i pravilo kada se radi na štetu budžetskog novca.

JKP „Timok-Održavanje“ je primer kako se budžetski novac isisava i nedomaćinski troši i govori o načinu na koji vlast nagrađuje partijske poslušnike , naravno o trošku građana .
O trošku građana će u Zaječar stići i kontigent ruža , begonija i ljubičica kojim će v.d. direktor „JKP Timok Održavanje“ zahvaliti svom političkom zaštitniku na direktorskoj fotelji. Javna nabavka je već raspisana.

Foto: GO DJB Zaječar

U gradu koji je već jednom „voleo“ muškatle , promene su evidentne, sada se preferiraju ruže. Sve ostalo je isto zvalo se ono JKP „Timok Održavanje“, JP „Timočka Krajina“, JKP „Toplana“, „Objedinjena naplata“ …

Gradski odbor „Dosta je bilo“Zaječar pratiće kao i do sada sve što vlast radi sa novcem građana i o tome obaveštavati javnost.