Šajzerbiterlemon je nastao početkom 2014. godine. U maju 2015. godine ŠBL postaje jedan od pobednika Converse Rubber Tracks takmičenja i osvaja snimanje u Studiju M u Novom Sadu.

U aprilu 2017. godine izlazi prvi zvanični singl i spot Čudni ljudi, koji osvaja razne regionalne top liste (6. mesto u izboru portala Balkanrock za regionalni singl godine), a u oktobru iste godine bend samostalno objavljuje svoj prvi EP, koji dobija sjajne kritike.

U martu 2018. bend naknadno izbacuje spot za treći singl sa albuma Opet on, koji kasnije zauzima treće mesto u izboru portala Muzika.hr za najbolji regionalni spot 2018. godine.

Debitantski album Šajzerbiterlemona Iza naših zidova je izašao 10. maja 2019. godine za izdavačku kuću Geenger records, a prethodili su mu singlovi sa spotovima O idolima i Sneg.

 Vizelj je osnovan 2013. godine, kada je imao i svoj prvi nastup. Debitantski EP, jednostavno nazvan EP#1, koji sadrži šest pesama, objavljuju u februaru za izdavačku kuću Slušaj najglasnije! Album Naj bolji su objavili 2016 u digitalnom formatu, da bi fizičko izdanje (CD) 2017. objavio Odličan hrčak.

Spot za pesmu Pustinja objavljuju 2017. godine, a početkom 2018. i EP #2 – Superspektakl. Krajem oktobra 2018 izbacuju spot za pesmu Kadilak, a nešto kasnije PGP RTS objavljuje kompilaciju muzike iz serije Jutro će promeniti sve, na kojoj se našla i Vizeljova pesma Nosorog.

Oba benda će posetioci moći da vide večeras na bini Omladinskog centra u Zaječaru. Cena karte je 200 dinara, a događaj počinje u 20:59.