Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja ove godine je protekao potpuno regularno i bez problema, zahvaljujući promenama u načinu rada, unapređenju bezbednosnih procedura i procedura pregledanja testova, ali i digitalizaciji celog procesa, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

„Ove godine je organizacija završnog ispita bila poseban izazov zbog mogućnosti da stignu dojave o postavljenim bombama u školama, ali smo u saradnji sa MUP i drugim nadležnima učinili sve da podignemo nivo bezbednosti“, rekao je Ružić, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

On je istakao da sada, kada je sve završeno, sa olakšanjem može da kaže „da su preduzete aktivnosti dale očekivane rezultate i da nije bilo nijednog propusta u organizaciji i pripremi u ova tri dana“.

„Uspeli smo zajedničkim snagama da obezbedimo jednake uslove za polaganje, kao i neophodnu podršku. Želim svim učenicima da upišu željene škole i odaberu zanimanja o kojima su oduvek maštali i koja će ih voditi ka sigurnoj budućnosti. Odabir profesije je značajan korak. Važno je da u životu radite ono što volite i budete posvećeni tome“, naveo je Ružić.

On je danas obišao učenike u OŠ “Svetozar Marković“ u Leskovcu, koji su u okviru završnog ispita polagali kombinovani test.

Ove godine završni ispit organizovan je u 522 škole širom Srbije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu mojasrednjaskola.gov.rs. 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Izvor: Danas

Reklame