Tačke 10 i 11, u kojima je reč bilo o JP „Timok održavanje“, izazvala je pažnju kod odbornika opozicije, gde su diskotavali i Miša Stanojlović, i dr Nenad Ristović. Oni su javno – privatna partnerstva nazvali političko – privatno parnerstvo.

Odbornik pokreta „Pobeda za naš grad“ Miša Stanojlović kazao je da je sada u toku faza političko – privatnih parnerstva.

„Imamo da se menja statut firme Timok održavanje. Mi smo oduzeli Higijeni organizovanje vašara, i dodelili Timok održavanju. Tim potezom dovodimo Higijenu da godinu završi sa negativnim bilansom, i tako stvorimo mogućnost da od republike dobijemo saglasnost da uđemo u priču političkog – privatnog parnerstva, za održavanje grobalja i delatnost sahranjivanja“.-istakao je Stanojlović.

Stanojlović ističe i to da ako se uđe u političko – privatno partnerstvo potrebna je saglasnost republike. Republika će dati saglasnost samo ako firma koja se bavi održavanjem grobalja, bude u negativnom bilansu tj nelikvidna. 

„Više puta smo dr Ristović i ja govorili da oduzimanjem delatnosti organizovanje vašara, mi Higijeni uzimamo skoro dvomesečni budžet, za plate, za čitavu firmu. Opet dovodimo u mogućnost da pojedini ljudi ostanu bez posla. To se u ovoj Skupštini kontinuirano radi. Igramo se sa otvaranjem i zatvaranjem gradskih firmi, a to sve plaćaju naši građani“kazao je Stanojlović.

On je pozvao sve odbornike da više ne glasaju za faze koje vode u realizaciju političkog – privatnog partnerstva za delatnost grobljanskih usluga.

„Molim vas da vaše ekonomsko namirivanje nađete u drugoj delatnosti i ostavite pretke Zaječaraca na miru“poručio je Stanojlović.

Nakon odbornika Stanojlovića, obratio se predsednik Skupštine Stefan Zankov, koji je kazao da ovo izlaganje nema veze sa dnevnim redom kao i sa motivima koje je on navodio. 

Zatim se odbornicima obratio šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović, koji je kazao da mu je žao što se odbornicima nije obratio direktor JKP „Timok održavanje“.

„Preduzeće Higijena je van budžeta zarađivalo novac. Sada oduzimanjem delatnosti organizovanje vašara, vi uzimate 13 i po miliona prihoda ovom preduzeću što dovodi do otpuštanje radnika ili u stečaj. Direktor je trebalo da kaže, da zaradom od vašara, preuzimamo toliko radnika iz Higijene i na taj način ne dozvolimo da niko ne ostane bez posla“kazao je Ristović.

On je istakao i to da 3 meseca ništa nije radilo, nije bilo vašara, pijaca je bila zatvorena, a preduzeće Higijena je jedino preduzeće koje nije dobilo subvencije.

„Za prihod firma prijavljuje 13 i po miliona uvećanje u odnosu na prošlu godinu, a sa rekapitulacijom kaže pozitivni rezultati iz 2019 godine bili su 2.790.000, a u ovoj godini je projektovano samo 300.000 dinara. Znači mi smo sa oduzimanjem delatnosti jednoj firmi i davanjem drugoj, tu drugu spasili negativnog bilansa“istakao je on.

Ristović je kazao da ako misle da gašenjem Higijene daju groblje i pijacu u javno – privatno partnerstvo, grdno se varaju.

„Niti je ovaj narod slep, niti je gluv“.poručio je Ristović.

Nakon Ristovića oglasio se Stefan Zankov koji je kazao da novi finansijski plan ne znači to što je Ristović kazao.

Podsećamo, danas je sali Doma kulture u Kotlujevcu održana 37. sednica Skupštine grada Zaječara. Odbornici usvojili Predlog Odluke o načinu plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Zaječara za maj i jun 2020. godine, Predlog rešenja o usvajanju godišnjeg likvidacionog izveštaja JP „Direkcija za izgradnju Zaječar u likvidaciji, kao i Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju likvidacionog upravnika u postupku likvidacije nad JP „Direkcija za izgradnju“ Zaječar. Vice lalić, novi likvidacioni upravnik „Direkcije za izgradnju“. Šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“ dr Nenad Ristović, kritikovao ove odluke.

Odbornici su na današnjem zasedanju izglasali Predlog Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Urbanizam i izgradnja“, kao i Predlog odluke o osnivanju JKP „Zaječarparking“ Zaječar. Razrešen je direktor ovog preduzeća i postavljena V.D. direktora Tanja Rangelov. Odbornici pokreta „Pobeda za naš grad“ kritikovali ove odluke.

Reklame