Prema prognozi Republičkog hidtrometeorološkog zavoda (RHMZ) u Srbiji će danas tokom dana biti vetrovito, uz postepeno povećanje oblačnosti.

Pre podne mestimično sa kišom na jugoistoku i istoku, a od sredine dana i u ostalim krajevima kada se mestimično očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je RHMZ.

Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar. Pre podne na severozapadu zemlje, posle podne u ostalom delu Vojvodine, a uveče i u centralnoj Srbiji vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni, a u zoni fronta ponegde će dostizati i udare olujne jačine.

Dnevna temperatura kretaće se od 21 stepen na severozapadu Vojvodine do 30 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije, dok će uveče i noću u svim predelima biti u osetnom padu.

Sutra pad temperature za 15 do 20 stepeni

Sutra, 17. aprila, očekuje se oblačno i osetno hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

Uveče na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

Do kraja sedmice sveže sa čestim padavinama
Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature ispod proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg.

Izvor: Danas

Reklame