Foto: Pixabay
Reklame

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je danas izdao upozorenje da od sutra, do srede, 4. avgusta, očekuje veoma toplo vreme s najvišom temperaturom od 35 stepeni na severu, do 40 stepeni na jugu Srbije, a u nedelju, 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena.

U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta, visoka temperatura se očekuje samo na krajnjem  jugoistoku Srbije – do 37 stepeni, a u ostalim krajevima biće nešto niža.

U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima Srbije ponovo će biti veoma toplo, piše na kraju upozorenja.

Za sutra se u Srbiji predviđa sunčano i veoma toplo vreme uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura od 15 do 22  stepena, a najviša od 34 na severu do 40 stepeni na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura oko 22 stepena, a najviša oko 35 stepeni.

Do kraja sedmice, 1. avgusta, vreme će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo, s najvišom temperaturom od 35 stepeni na severu, do 40 na jugu Srbije, a u nedelju lokalno i do 42 stepena.

U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta, očekuje se niža temperatura, naročito na severu i zapadu Srbije, gde se očekuju maksimalno 28 do 32 stepena uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo – od 33 do 37 stepeni. Ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi.

U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima Srbije vreme će ponovo biti veoma toplo, a od četvrtka, 5. avgusta, u severnim krajevima temperatura će biti malo niža, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Meteorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja savetuje osobama sa srčanim tegobama. Glavobolja i nesanica su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje većih fizičkih napora i dodatna zaštita od UV zračenja.

Izvor: Danas