Reklame

Zaječarska inicijativa je u oktobru uputila poziv svim zainteresovanim građanima da daju predloge za sređivanje javnih površina u onim mesnim zajednicama u kojima žive, kako bi im u okviru akcije “Vitalne ideje” donirali sredstva za realizaciju ideja i ciljeva.

U saradnji sa I mesnom zajednicom “Timok”, građanima i nastavnicima škole, izgrađena je letnja učionica u dvorištu OŠ “Ljubica Radosavljević – Nada”, pa će učenici nastavu moći da slušaju i u prijatnom ambijentu zelenog dvorišta tokom toplijih meseci.

foto:Zaječarska inicijativa

U saradnji sa V mesnom zajednicom “Kotlujevac“ i građanima iz naselja, kod “3 česme” je okrečena fasada objekta koji se nalazi pored same česme, obojena betonska konstrukcija, ofarbane su klupe i napravljena je i postavljena tabla za obaveštavanje. Kod “Pivarske česme” postavljena je klupa i dve kante za smeće.

foto: Zaječarska inicijativa

U saradnji sa III mesnom zajednicom “Karađorđev venac”, rešen je dugogodišnji problem slabe prohodnosti puta koji vodi ka hramu Svete trojice. Put je saniran, šiblje orezano, očišćeni su kanali za odvod atmosferskih voda i put je konačno u potpunosti prohodan.

foto:Zaječarska inicijativa

Iz Zaječarske inicijative poručuju da lokalne zajednice moraju da budu mesta gde svi ljudi imaju realne mogućnosti da vode normalne i ispunjene živote i upravo zbog toga podržavaju građane da svoje zajednice oblikuju shodno vlastitim potrebama.